Milyen vízlágyító berendezést vegyek az otthonomba?

A szabályozott vagy adagolt vízlágyítók mérik a lágyítón átfolyó víz mennyiségét, és regenerálják a gyantagyöngyöket, ha azt észlelik, hogy kimerültek.  Valószínűleg hallotta már a „kemény víz” és a „lágy víz” kifejezéseket, de mi a különbség? És honnan tudja, hogy milyen víz van az otthonában? Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Milyen vízlágyító berendezést vegyek? Erre a kérdésre megtudhatja a választ a bolt.agroviz.hu weboldalon, ezért itt az ideje benézni hozzánk ha ön is szétnézne készülékeink között.  A víz „keménysége” a benne lévő kalcium és magnézium szintjétől függ. Minél magasabbak ezek a szintek, annál „keményebb” a víz. A „lágy” víz általában magasabb nátriumszintet tartalmaz. A kemény víz a természetben előforduló jelenség különböző földrajzi területeken. A kemény víz jelei jól láthatóak, például a mosogatógép működtetése után foltok maradnak a poharakon és az evőeszközökön, a mosógépből kikerülő ruhákon ásványi foltok jelennek meg, és olyan érzése lehet, mintha mosás után filmréteg maradna a kezein. Ezek a dolgok a vízben található ásványi anyagoknak és a szappanokkal való esetleges reakcióknak köszönhetők.

A kemény víz a víznyomást is csökkentheti azáltal, hogy ásványi lerakódásokat hagy maga után, amelyek felhalmozódnak a csövekben, és vízkőlerakódást hagynak a mosogatókon, kádakon és csempéken. Másrészt a lágy víz lehetővé teszi, hogy a szappanok elvégezzék a munkájukat, ami egészséges habzást, tisztább ruhákat és jobb víznyomást eredményez. Bővebben ezekről és arról, hogy milyen vízlágyítót kéne választania, a bolt.agroviz.hu-n olvashat. Amennyiben kérdések merülnének fel azzal kapcsolatban, hogy milyen vízlágyítót érdemes használni, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal és minden kedves érdeklődőnek választ adunk a kérdésekre.