Milyen információkat szerezhet be egy magánnyomozó iroda?

A magánnyomozók büszkék arra, hogy profi információgyűjtők. Vannak, akik jobbak, mint mások, de a jó nyomozó ismeri egy adott nyomozási rés minden csínját-bínját. A jogi védelemtől, a házastársak megcsalásán át a nyomkövetés kihagyásáig tudnia kell, hogy a magánnyomozó milyen információkat szerezhet be az ügyéhez.

[wp_ad_camp_1]

A magánnyomozó iroda számára a nyilvánosan is megtekinthető nyilvántartások jelentik az egyik elsődleges forrást, amelyet a magánnyomozók információ szerzés céljából használhatnak fel az ügyfeleik számára. A magánnyomozónak megvan a tudása, a készségei és tapasztalata ahhoz, hogy a megfelelő helyeken keresse meg a megfelelő információt. A házassági és válási iratok, a tettek és jelzálogkölcsönök, végrendeletek, valamint a polgári és büntetőeljárási iratok, gazdasági és vállalati információk a magánnyomozók egyik fő információforrása. A magánnyomozók nem bűnüldöző szervek, és nincs hozzáférésük csak a bűnüldözés számára létrehozott adatbázisokhoz.

A magánnyomozó iroda ugyanahhoz az információhoz férhetnek hozzá, amely bármely más állampolgárok rendelkezésére is áll. Az egyik előnyük az átlagpolgárral szemben, hogy minden információt és munkamenetet óriási tapasztalattal és hozzáértéssel kezelnek. A magánnyomozók jártasok a nyilvános információk megtalálásában, az alábbiakat is beleértve: bűnügyi statisztikák, bírósági végzések, hitelelőzmények, vezetői nyilvántartás, foglalkoztatás, ítéletek és csődeljárások stb. Azonban nem minden információ áll a nyilvánosság rendelkezésére, még engedéllyel rendelkező magánnyomozók számára sem. A telefonos nyilvántartások, a pénzügyi számlák, az internetszolgáltatók és az orvosi dokumentumok mind védett információk. Az ilyen nyilvántartásokhoz csak a számlatulajdonos engedélyével vagy bírósági végzéssel lehet hozzáférni. Amennyiben Önnek is információra lenne szüksége látogasson el az nkhi.hu weboldalra és keresse elérhetőségeinket.