Miért legyen egy csoki a vendégajándék?

A legutóbbi időkben az esküvők alakalmával az ifjú pár is megajándékozza a megjelenteket valamilyen aprósággal, ami emlékezteti a násznépet később is a nagy napra. Azonban egy esküvő megszervezése és lebonyolítása manapság igen költséges, ezért ez a köszönőajándék valóban jelképes szokott lenni.

De mi lehet az az ajándék, amit az ifjú pártól szívesen fogad a násznép, ami nem túl drága, mégis jó érzéssel tölti el a megajándékozottakat?

Számos lehetőséget kínál az esküvői köszönőajándék piac, az egyedi boros cimkáktől kezdve a hűtőmágnesen át a poháralátétig. De megjelenetek az ehető ajándékok is. Például mini lekvárok vagy pálinkák.

Aminek azonban kicsik és nagyok egyaránt örülnek, az nem más, mint a CSOKI!

Csoki köszönőajándék
Csoki köszönőajándék

Azonban, ha esküvői vendégajándék csokit választunk, vegyük figyelembe, hogy egyre többen küzdenek allergiával vagy étel intoleranciával. Éppen ezért vagy az esküvői meghívóban kérjünk visszajelzést erre nézve, pl mogyoró, tej stb allergia, vagy ha nem akarunk ennyi energiát beletenni, utánajárni és bajlódni a nem válaszolókkal, akkor válasszunk étcsokoládét.

Természetesen a vendégajándék csoki papírját a meghívóhoz hasonlóan érdemes megtervezni, hogy pontosan illeszkedjen az esküvő stílusához. Tüntessük fel rajta a neveket és a dátumot, de tehetünk rá idézetet vagy egyéb köszönetnyilvánítást is. A csokoládék mérete és formája különböző lehet, a szivecskéstől, a négyszögletesen át, a téglalap alakúig. Attól függően melyiket választjuk, tudjuk a címkét is díszíteni, feliratozni.