Mi a teendő, ha magas a vízszámlája?

A víz minden városban nagyon hasznos, ezért a háztulajdonosok, a bérlők és a kereskedelmi ingatlanok tulajdonosai  is komoly gondot fordítanak rá. A magas vízszámla nemcsak azért fordulhat elő, mert szándékosan sok vizet fogyasztott, hanem azt jelzi, hogy a víz valószínűleg valahol elpazarolódik.

[wp_ad_camp_1]

Az infókat itt megtalálja, ha többet tudna meg a magas vízszámláról. A WC-k az átlagos házak vízfelhasználásának kb. 31% -át teszik ki. Emiatt nem kell meglepődni, hogy jelentős szivárgási kockázatot jelentenek. A futó vagy szivárgó WC havonta 23 liter vizet fogyaszthat, ezért ha spórolni szeretne, akkor figyeljen oda a WC-re, hogy nem szivárog-e. A szivárgó csaptelep egy másik gyakori oka a magas vízszámláknak. Minél komolyabb a szivárgás, annál több vizet pazarol el, és annál nagyobb a vízszámla. Például egy csaptelep, amely körülbelül egy cseppet jelent másodpercenként, egy nap alatt elég sok vizet pazarolhat el. Szerencsére a szivárgó csaptelepet viszonylag könnyű észrevenni és rögzíteni, tehát ezt a problémát gyorsan megoldhatja.

Nem minden szivárgás történik beltéren. Ha van egy öntözőrendszere, akkor egy csőrepedés lehetővé teheti a víz szivárgását akkor is, ha az öntözőrendszer ki van kapcsolva. Ezeknek a szivárgásoknak a megtalálása kicsit nehéz lehet, különösen akkor, ha az öntözőrendszer vezetékei nincsenek szem előtt. Ezeknek a szivárgásoknak a feltárásához ellenőrizze a gyepen a szokatlanul nedves foltokat vagy a füves területeket, amelyek bujábbak, mint a környezetük. Ha megjavítja a szivárgó öntözőrendszert, azzal is sokat takaríthat meg a számlán. Bizonyos esetekben az egyik földalatti csővezeték, amely vizet táplál az otthonába megrepedhet. Ha ezt a repedést megtalálja és megjavítja, ez is sokat segíthet a spórolásban.