Az ablaktörlő kar minőségének fontossága!

Az ablaktörlő karjai az ablaktörlés alkotóelemei az autóknál. Összeköti az ablaktörlő motort egy gumiszalaggal, amely hatékonyan és problémamentesen tudja törölni a szélvédőt még heves esőzések esetén is.

[wp_ad_camp_1]

Az ablaktörlő kar továbbítja a motort erőt a gumi csíkokhoz annak érdekében, hogy azok a szükséges rendszerességgel mozoghassanak az ablakok törlésénél. A piacon nagy a választék az ablaktörlő karokból, mivel szinte minden autónak megvan a maga saját modellje. Az ablaktörlő karjai baleset vagy akár vandalizmus miatt is megsérülhetnek. Ilyenkor, ha az ablaktörlő karja nem megfelelő módon nyomja a gumit szélvédő felületére, akkor az károkat is okozhat benne. Az ablaktörlő kar cseréje nem vesz sok időt el és viszonylag minden autómárkánál könnyű feladat, de ha nem magabiztos a dolgában keressen fel egy szakembert, aki pillanatok alatt megoldja a problémát. A meghibásodott ablaktörlő kar azonosítása is egyszerű, hiszen vizuális látható, ha gondot okoz a vezetésben. Amennyiben a vizuális diagnosztika kimutatta, hogy az alkatrész rozsdás vagy deformált, akkor azt ki kell cserélni. Ezután emelje le az ablaktörlő kart a szélvédőről és ellenőrizze a kar rögzítőket. Különös figyelmet kell fordítani az ablaktörlő kar réseire. Nem lehetnek piszkosak és sérültek.

Az ablaktörlő kar alkatrészek átlagos élettartama eléri a három évet is, viszont a bennük lévő gumik kopása és rongálódása miatt általában az egész ablaktörlővel együtt lecserélik hathavonta. Az élettartamot közvetlenül befolyásolják a működési feltételek és a működés gyakorisága is, így érdemes a karok állapotát is rendszeresen szem előtt tartani. Ha nem a megfelelő méretű ablaktörlő karra cseréli le a régit balesetveszélyes is lehet, ugyanis a túl hosszú ablaktörlő lapátok elakadhatnak, ezáltal az ablaktörlő mechanizmusának hibás működését okozhatják. A meghibásodást azonnal fel kell számolni, miután észlelte, mivel a rossz látótávolság a közúti balesetek oka is lehet.