Megoldás az eldugult WC csészére

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor az illemhelyiség eldugul. Ha könnyen elhárítható a probléma akkor szerencsénk van, ha nem, akkor az komolyan megnehezíti a mindennapokat, főleg, ha a lakásban csak egy mosdó van.

[wp_ad_camp_1]

Bővebben az eldugult WC csészéről itt tud tájékozódni. A többség rögtön pumpát ragad és nekiesik a WC csészének, azonban ez nem mindig vezet megoldáshoz. A szerelő kihívása jó ötlet lehet, azonban azt tudnunk kell, hogy a legtöbb szerelő akár napok múltán érkezhet meg, ráadásul borsos árat kér el az elvégzett munkáért. Mielőtt ehhez a megoldáshoz folyamodnánk érdemes kipróbálni pár otthoni praktikát, amelyek valóban működnek. Mielőtt bármibe is belefognánk rá kell jönni a dugulás okára, így hatékonyabban tudunk megoldást találni a problémára. A fürdőszobában gyakori, hogy olyan apró tárgyak esnek a WC kagylóba, amik aztán nem tudnak feloldódni és dugulást okoznak. A nagyobb tárgyakat meg kell próbálni úgy mondd elmozdítani és kihalászni. Erre jó megoldás a kézi pumpa.

Gyakori még, hogy a különféle higiéniai eszközök, nedves törlőkendők, de akár a túlzott WC papír használat is okozhat dugulást. Ekkor tisztítószereket érdemes bevetni, viszont arra mindenképp ügyelni kell, hogy a tisztítószeren feltüntetett utasítások alapján járjunk el, mivel a túlzott használat még súlyosabb dugulást idézhet elő. Az egyik legjobb megoldás a sósav használat. Ez ugyanis annyira erős, hogy még a legrondább szennyeződéseket is könnyedén eltávolítja. Ha mégsem járunk sikerrel, akkor érdemes még egy-két alkalommal megismételni a folyamatot. Azonban ezt sem szabad túlzásba vinni, mivel az erős hatása miatt megrongálhatja a csöveket. Ha viszont ezek a házi praktikák sem válnak be, akkor jobb szerelőt hívni.