Ingyen áram – lehetséges!

Mielőtt még valaki rosszra gondolna, egyáltalán nem úgy értjük az ingyen áramot, hogy lopjuk az áramot, vagy ne fizessük a villanyszámlát. Az ingyen áramnak ugyanis van legális módja is.

[wp_ad_camp_1]

Ingyen áram méghozzá legális módon! Hogyan lehetséges? A válasz egyszerű, napelemes rendszer alkalmazása révén. Háztartásonként lehet különbség az elektromos áramfogyasztást illetően, azonban, ha egy átlag család fogyasztását nézzük, akkor az körülbelül havi szinten 12-16 ezer forintos villanyszámlát jelent. Ez lehet persze több, de kevesebb is, az igényektől függően. Ha 16 ezerrel számolunk az éves szinten 192 ezer forint kiadást jelent éves szinten. Ha tovább megyünk, akkor az öt év alatt 960 ezer forint, tíz év alatt pedig majdnem kétmillió. Ön mit tudna kezdeni ennyi pénzzel, ha ez a pénztárcájában maradna? Biztosak vagyunk benne, hogy lenne helye a családban.

Ha már költségekről beszélünk, akkor nem mehetünk el amellett, hogy a napelemnek, valamint a telepítésének van egy ára. Ez azonban bőven visszahozza idővel az árát, így a továbbiakban nem lesz gondja a villanyszámla fizetésre. Jó, ez rendben van, de legalább egy körülbelüli ár csak van? – gondolhatja az ember. Az ár kikalkulálásához szakértő segítségét érdemes kérni, ugyanis több szempontot is figyelembe kell venni, ahhoz is, hogy egy körülbelüli árat lehessen mondani. Például számít a fekvés, tájolás, hány darab napelemről van szó és ezek milyen minőségűek. Az sem mindegy, hogy mekkora a jelenlegi elektromos áram fogyasztása. Ha komolyan érdeklődik a napelemes rendszerek iránt, vagy csak bővebb információkat szeretne tudni róluk, akkor érdemes ellátogatni a pvsystem.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is találhat, így szakértőkkel tudja felvenni a kapcsolatot.