Kártérítési területek – kártérítés igénylése szakértők segítségével

Sajnos gyakran előfordul, hogy maximális odafigyelésünk ellenére mások által okozott balesetek áldozataivá válunk. Ilyen estekben lehetőségünk nyílik arra, hogy testi épségünkben, valamint vagyonunkban keletkezett kárainkért sérelemdíjat igényeljünk. Ezért ha bárki hasonló helyzetbe kerül, bátran fordulhat a Dr. Orosz Krisztina Ügyvédi Iroda személyzetéhez, melynek tagjai szívesen állnak szolgálatukra.

[wp_ad_camp_1]

A kártérítési területek egyike, amely irodánk munkakörébe tartozik a közúti balesetek kártérítése. Egyre több olyan baleset keletkezik, amelyben az egyének súlyos sérüléseket szenvednek, vagy akár életüket vesztik. Mivel két teljesen egyforma közúti baleset nem jöhet létre, a személyi sérülések sem egyformák, így a kártérítések is különböző mértékűek. Ha bekövetkezik baleset, két kérdés merülhet fel az emberekben: az egyik az, hogy ki az, aki felelősségre vonható az ügyben, a másik pedig az, hogy a sérült mekkora kártérítési összegre számíthat a biztosítótól.

Kártérítés
Kártérítés

Aki pedig ilyen esetben jogi kártérítést igényelhet, az az a személy, aki gyalogosként, kerékpárosként, motorosként, gépjármű és autóbusz vezetőként, vagy a BKV-BKK által üzemeltetett tömegközlekedési járművek, pl. metró, villamos, troli, stb., utasaként vagy vezetőjeként szenvedett sérülést. Dolgozóink nem a károkozó személytől követelnek kártérítést, hanem attól a biztosítótól, mellyel a járművezetőnek szerződése van. A biztosító pedig nem csak a járműn keletkezett károkat téríti meg, hanem a nem vagyoni kárigényeget is.

Ha önnek is jó szakemberre van szüksége, mert nem tudja, hogy mi az eljárás közúti baleset esetén, forduljon hozzánk! A karteritesi-ugyved.co.hu weboldalon megtekintheti elérhetőségeinket.