Ízes étel tálaló bográcsból

A bográcsban való főzés az egyik legkedveltebb módja az étel elkészítésének. Mondhatni inden kertes házzal rendelkező magyarnak van legalább egy bográcsa, de gyakran a panelban lakóknak is. Elvégre ahogy beköszönt a jó idő, kezdődik a bogrács szezon.

Tálaló bogrács stílusos módja a finomabbnál-finomabb ételek tálalásának. Elvégre régen cserépedényből készült a bogrács, így ennek megfelelően cseréptálakból étkeztek, így zománcozott bogrács megjelenésével a tálaló bográcsok is nagy népszerűségre tettek szert. A bogrács a magyarok egyik kedvenc eszköze, ha szabadtéri főzésről van szó. Nem csoda, hiszen a bogrács használata eredete egészen a nomád lovas kultúrához vezethető vissza. A mai bogrács őse, a fentebb már említett cserépüst, amelyet őseink a honfoglalás idején hoztak magukkal a Kárpát-medencébe. A fémbogrács csak a későbbiekben, az 1700-as években terjedt el. A tizennyolcadik század közepétől pedig végképp átvették az addig használt rézüstök helyét. A bogrács nem csak egykor, hanem manapság is nagy népszerűségnek örvend, előszeretettel használják, különösen kerti partik vagy kirándulások alkalmával.

Ma már hatalmas kínálat áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot. Természetesen érdemes utána járni, hogy egyes típusokban milyen ételt érdemes készíteni, így az étel még finomabb lehet és még jobban ki lehet használni a bogrács funkcióját. Azok, akik hobbi szakácsok, esetleg magas szinten űzik a bográcsban főzést, az ilyen apróságokra is nagy hangsúlyt fektetnek. A tálaló bogrács kiváló módja annak, hogy az étel ízlésen, esztétikusan legyen tálalva, ráadásul így nem a szenes aljú bográcsból kell körbe kínálni a vendégeket. Bővebb információk a konyhamuhely.hu webáruházban találhatók!