Informatikai Biztonsági Szabályzat

Manapság egész életünket behálózza az informatika, egy-egy vállalat vagy cég hatalmas adat mennyiséggel dolgozik együtt. Nem csak nehéz kezelni ennyi adatot, de megvédeni sem egyszerű. Márpedig nem tudomást venni erről a problémáról nagy hiba. Adatlopás esetén ugyanis nem könnyű a megkárosított ügyfelek szemébe nézni. Ebben az esetben is igaz, hogy jobb félni, mint megijedni.

[wp_ad_camp_1]

Informatikai Biztonsági Szabályzat – Nem érdemes félvállról venni az adatvédelmet, ugyanis az uniós adatvédelmi szabályok is kimondják, hogy adatgyűjtés tárgyát képező tevékenység során szerzett adatokat védeni kell. Ilyen például az internetes vásárlás, a banki hitel igénylés vagy az állásra való jelentkezés. Ezek során mind megadja személyes adatait az ügyfél, így nagyon fontos, hogy a vállalatok, valamint a köz- és magánjogi szervezetek komolyan vegyék ezeknek az adatoknak a védelmét, attól függetlenül, hogy digitális vagy papíralapú adatokról van-e szó. Abban az esetben, ha az adatok alapján az egyént közvetlenül vagy közvetve azonosítani lehet, akkor alkalmazni kell az adatvédelmi előírásokat. Mindez egyszerűnek hangzik, azonban közel sem az. Manapság az adathalászat komoly problémát jelent, ami ellen védekezni kell. A legjobb, ha profikat bíz meg a feladattal, akik gondoskodnak arról, hogy az adatállomány valóban biztonságban legyen. Az adatvédelemhez nem csak pár biztonsági mentésre van szükség, hanem az alkalmazott programok és az adatállomány dokumentációinak nyilvántartására is.

Toma Group
Toma Group

Informatikai Biztonsági Szabályzat – Fontos a biztonság!

Sajnos vannak, akik csak a saját hibájukból tanulnak. Viszont igen csak kellemetlen és drága mulatság, ha adathalászatra kerül sor, főleg, ha kiderül, hogy nem tett meg mindent az adatok megvédése érdekében. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt a témát ne vegye félvállról és kérje szakértők segítségét. A megfelelő biztonsági óvintézkedések megtétele által biztos lehet benne, hogy az adatok teljes biztonságban lesznek és nem kell adathalászattól tartania. Ha profikat keres, akkor érdemes ellátogatni a tomagroup.hu weboldalra, ahol az IBSZ fül alatt minden szükséges információt megtalál. Ebből is látni fogja, hogy az adatvédelem mennyire kiterjedt téma és szakértő segítsége nélkül nagyon nehéz boldogulni. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a tomagroup.hu weboldalra, ahol árajánlat kérésre is van lehetőség.