Így spórolj a háztartási cikkeken!

Bizonyos dolgokra minden háztartásban szükség van és bármennyire is szeretnénk takarékoskodni, ezeket a termékeket muszáj megvenni. De az is lehet, hogy csak hisszük, hogy nem tudunk nélkülük élni, valójában azonban megszokásból vásároljuk őket. A háztartási cikkek esetében több okos ötlettel is le tudunk csípni a kiadásokból.

[wp_ad_camp_1]

Egy-két évtizeddel ezelőtt a papírtörlő gyakorlatilag egyetlen háztartásban sem volt megtalálható. Mára azonban annyira elterjedt, hogy ha kifogy, az felér egy kisebb fajta katasztrófával. Ha összeszámoljuk, hogy havi és főként éves szinten mennyit költünk rá, meglepő számot kapunk. A papírtörlő helyett a jól bevált és többször használható mosogató- vagy textilrongy is tökéletesen megfelel.

Ma már szinte mindenre kapható külön tisztítószer. A reklámok azt hirdetik, hogy mást használjunk a kád, mást a mosogató és mást a konyhapult tisztításához, a lakásban pedig már egy egész szekrényt foglalnak el a flakonok. Az univerzális tisztítószereket viszont a lakás több pontján is használni tudjuk. Gazdaságos megoldás és az egyik legjobb fertőtlenítő az ecet, amit a konyhában és a fürdőszobában is bevethetünk.

Az eceten kívül több filléres megoldás is van, amivel helyettesíthetjük a bolti tisztítószereket. A citrom az üvegfelületeket, poharakat teszi csillogóvá, kifényesíti a kádat és a wc-t, a leghatékonyabban tisztítja a vágódeszkát. A szódabikarbóna segítségével könnyen megbirkózhatunk a zsíros, ragacsos sütővel vagy grillezővel, sőt, mosáshoz is használhatjuk, mert nagyszerűen fehérít.