Hőszivattyú minden mennyiségben!

A hőszivattyúk energiahatékonysága több mint háromszorosa lehet, mint az elektromos fűtőberendezések, kazánok vagy kemencék esetében. Emellett nincs szüksége fosszilis tüzelőanyagokra az energia előállításához, és nem keletkezik légszennyezés. Tudjon meg többet arról, miért kellene a hőszivattyúkat választania.

[wp_ad_camp_1]

Hőszivattyú kínálat várja a fujitsuklima.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és böngésszen jobbnál jobb berendezéseink között amelyek olcsón hazavihetők. A hőtermeléshez energiát kell fogyasztanunk joule hatással vagy földgáz elégetésével, mindkettő gyakran fosszilis tüzelőanyagokból származik. Az ilyen módon történő hőtermelés általában nem túl hatékony, és általában kevesebb energiát nyer ki, mint amennyit belead. A hőszivattyúk egyik legnagyobb előnye, hogy nem bocsátanak ki szén-dioxidot, ellentétben például a kazánokkal és a kemencékkel. A hőszivattyúk nem termelnek hőt – a már meglévő hőt egyik helyről a másikra mozgatják, ahol jobban ki tudjuk használni. A hőt el lehet venni például a kinti levegőből, vagy vízforrásból. Az a trükk, amelyet sokan nem teljesen értenek, az, hogy a hőszivattyúk hidegebb forrásból melegebb célpontig tudják tolni a hőt. Ez annak köszönhető, hogy a kompresszorok kihasználják a hűtőközegek fizikai tulajdonságait és állapotváltozását, lehetővé téve számunkra a hő kinyerését, mozgatását és felszabadítását.

A hőszivattyúk még jobbak és rugalmasabbak. Alapvető szabály, hogy egy levegős hőszivattyúhoz három és fél kilowatt hőmennyiséget kap, ha 1 kilowatt energiát szolgáltat bele. És nincs hátrány, amiről beszélhetnénk, különösen, ha megújuló forrásokból, például szélből, vízből vagy napenergiából származó energiát használ a hőszivattyú működtetésére. És még a hálózati áram is egyre zöldebb és zöldebb a megújuló energiaforrások kvótájának emelésének köszönhetően. További részleteket a fujitsuklima.hu weboldalon talál.