Hol található 5w30 viszkozitású termék?

Az összes motorolajat a viszkozitása vagy az áramlással szembeni ellenállása, valamint a szélsőséges hőmérsékleti teljesítménye alapján értékelik. Az 5w30 olaj széles hőmérsékleti tartományra alkalmas, így a piacon az egyik leggyakrabban használt olaj.

[wp_ad_camp_1]

Itt található 5w30 viszkozitású termék az alkatreszek.hu weboldalon tehát nézzen be és tudjon meg mindent ezekről a termékekről vagy éppen a rendelésről.  Az 5w30 egy motorolaj, amelyet széles körben használnak a könnyű benzin- és dízelmotorokban. A legtöbb ma gyártott motorolajhoz hasonlóan az 5w30 is többféle olaj lehet, vagyis alacsonyabb 5-ös viszkozitási foktól 30-ig terjedő magasabb viszkozitási fokig terjed. Miben különbözik az 5w30 a többi olajtól? Az 5w30 motorolaj téli viszkozitási fokozata öt, vagyis nagyon viszkózus (kevésbé vastag) nagyon alacsony hőmérsékleten, mondjuk a 10w30-hoz képest. Forró viszkozitási fokozata 30, ami azt jelenti, hogy magas hőmérsékleten kevésbé viszkózus, mint egy olaj, például az 5w50.

Mikor használjak 5w30 olajat? Mindig a jármű gyártója által ajánlott olajat használja. Az 5w30 olaj azonban akár -30ºC és akár 35ºC hőmérsékleten is működhet, így ideális választás, ha viszonylag magas szezonális hőmérsékleti ingadozásokban közlekedik autójával. Az 5w30 olaj különösen jól alkalmazható hideg éghajlaton közlekedő autók számára. Ellentétben a magasabb hőmérsékletű besorolású olajokkal, mint például a 10 vagy 15, az 5w30 olaj elég szabadon áramolhat, ha a motort alacsony hőmérsékleten indítják, hogy bevonja és megvédje a motor belső elemeit. Jó választás hosszú utazásokhoz is, amelyek nagyobb üzemanyag-fogyasztást és nagyobb hőhatásokat igényelnek. További részletekért nézzen be az alkatreszek.hu-ra és itt megtalálhatja a teljes 5w30 kínálatot is.