Hogyan történik a merevedési zavar vizsgálata?

Az évek múlásával egyre több férfi tapasztal magán merevedési problémákat. A 40 és 60 év közöttiek körében már 50-60 százalékos arányban előfordul a betegség, mely a pszichés egészségre és a párkapcsolatra is rányomhatja bélyegét.

[wp_ad_camp_1]

A merevedési zavar vizsgálata egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák, és teljesen fájdalommentes. Amennyiben eddig csak az ettől való félelem volt az akadálya annak, hogy szakemberhez fordult volna, fontos tudnia, semmilyen kellemetlenséggel nem jár a háttérben levő okok feltérképezése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hormonális rendellenességek, az érrendszeri vagy idegrendszeri problémák éppen úgy kiválthatják a zavart, mint egyes gyógyszerek szedése, vagy depressziós tünetek. A vizsgálat során tehát elsődleges, hogy a szervi és a pszichés okokat feltárja a szakember. Az életmódbeli tényezők megismerése mellett arteriográfos vizsgálatra lesz szükség, mely semmilyen fájdalommal nem járt. Esetében tulajdonképpen egy vérnyomásméréshez hasonló eljárásról van szó.

Nem ritka, hogy a merevedési zavarok pszichés okokra vezethetőek vissza, vagy ha nem, akkor a tünetek már önmagukban is szorongást, a nemi élettől való félelmet váltanak ki. Ilyenkor hasznos lehet mindezt szakemberrel megbeszélni. Amint a merevedési zavart kiváltó okokra fény derült, máris megkezdődhet a kezelés, mely gyakran csak abból áll, hogy egyes életmódbeli tényezőkön változtatni kell. A Belvárosi Orvosi Centrum tapasztalt andrológus orvosokkal várja a pácienseket. Ne habozzon, hiszen a merevedési zavar nem ad okot arra, hogy kellemetlenül érezze magát! Megoldás létezik, méghozzá talán kézenfekvőbb, mint gondolná! Segítségünkkel újra magabiztosan állhat hozzá a nemiséghez, és megszűnhetnek mindazok a szorongások is, melyek sokszor kísérik a férfiassággal kapcsolatos panaszokat.