Hogyan kell megfelelően akkumulátort cserélni?

Egy jármű sajnos gyakran elromolhat, és nem árt ha tudjuk, hogy adott esetben mivel is van éppen probléma. Hogyha például egy autóból elfogy az energia, akkor majdnem teljesen biztos, hogy az akkumulátor a felelős mindezért.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan kell megfelelően akkumulátort cserélni? Az akkumulátor csere egy olyan feladat, amit szinte bárki el tud végezni, ha valamennyire ért az autókhoz. Nem kell feltétlenül szerelőhöz rohanni egy ilyen probléma esetén. Ez a megoldás nemcsak költséghatékony, hanem hasznos is. Az akkumulátorcsere első lépése, hogy olyan felületen parkoljuk le kézifékkel az autót, ami teljesen sima. Mindenképp fel kell tenni a védőszemüveget, felvenni a védőruhát és kesztyűt, ugyanis az autó akkumulátorában olyan veszélyes korróziós savak vannak, amelyek ha a bőrre kerülnek nagy sebet okozhatnak. Írja le egy papírra az összes kódot (rádiók, stb.), ugyanis a csere után szükség lesz rá, ahhoz, hogy minden olyan legyen mint csere előtt. Ezt követően vegye le az akkumulátor fedelét, majd címkézze fel az akkumulátor kábeleit úgy, hogy majd később ne keverje össze őket.

Nagyon lényeges, hogy mielőtt a pozitív csatlakozást működésbe hozná, megszüntesse a negatív csatlakozást. Hogyha ez nem történik meg, akkor károsodhatnak az elektromos rendszerek az autóban. A negatív kábelbilincset meg kell lazítani, majd lehúzni a bilincset az akkumulátoroszlopról. Ezután a pozitívval ugyanígy. Majd el kell távolítani minden olyan bilincset és csavart, ami a helyén tartja az akkumulátort. Hogyha ez kész, ki kell emelni óvatosan a helyéről és beszerelni az újat, figyelve arra, hogy a pozitív és a negatív pontok találjanak. Utolsó lépésként be kell csavarni a csavarokat, bilincseket, rudakat és légtelenítő csöveket. Ahogy a fentiekből is láthattuk, egy akkumulátor kicserélése nem is olyan bonyolult, de nagyon fontos, hogy kövessük a lépéseket, ahhoz, hogy megfelelően legyen megoldva a feladat. Keresse weboldalunkat: ka-autoszerviz.hu!