Hogyan kell megfelelő kutya nyakörvet választani a kutyának?

Ahogy nő a kutya, előbb-utóbb nagy szükség lesz egy kutyapórázra, hiszen a lelkes, kajla négylábú örömmel rohangászik szerte és eleinte nem hallgat gazdájára, csak megy a saját feje után. Az viszont komoly dilemma, hogy milyen nyakörvet érdemes választani.

Kutya nyakörv vásárlása esetén több szempontot is figyelembe kell venni. Nem lehet ugyanolyan nyakörvet vásárolni egy tacskóra és egy németjuhász kutyára. Akár felnőtt kutyát fogadsz örökbe, akár kiskutyával bővül a család, a nyakörv vásárlásra mielőbb sort kell keríteni. A nyakörv elsősorban praktikus kiegészítő, azonban sok gazdi divat kiegészítőként is tekint rá. A nyakörv a kutya irányíthatóságában jelent segítséget. Vannak kutyák, melyek nagyon játékosak, lelkesek, vagy éppen szófogadatlanok, ijedősek. A lényeg, hogy a kutyát rengeteg inger éri a séta közben, így szükség van egy eszközre, ami megakadályozza, hogy a kutya kedvére elrohanjon. A kutya póráz használata a kutya biztonságát is biztosítja, hiszen nem tud odaszaladni más kutyákhoz vagy kirohanni az autó elé. A kutyapóráz tehát fontos, azonban a megfelelő darab kiválasztásához pár tényezőt szem előtt kell tartani.

A megfelelő kutya nyakörv nem lötyög és nem is szorítja a kutya nyakát. A nyakörv akkor áll tökéletesen a kutyán, ha a kutya nyaka és a nyakörv közé két ujj becsúsztatható. Ha csak egy ujjad fér be vagy egy sem, akkor a nyakörv túl szoros és a kutya fulladni fog a sétáltatás során. Az sem jó, ha ki tud bújni a nyakörvből, mert akkor könnyedén elszabadulhat az állat. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes állítható nyakörvet vásárolni a kutyának. Ez azért is hasznos, mert a kölyökkutyák nagyon gyorsan nőnek és ezzel együtt a nyak átmérője is. Bővebb információkért látogass el a petlandshop.hu webáruházba és tekintsd meg a kínálatot!