Hogyan használjuk a citromlevet a bőr fehérítésére?

A citromlével történő bőrfehérítés nagyon egyszerű művelet. Ezzel az olcsó és könnyen beszerezhető hozzávalóval nem csak a szeplőket és az öregségi foltokat halványíthatjuk, de természetes megoldást találhatunk a zsíros bőr problémájára is.

[wp_ad_camp_1]

A citromlé összehúzó és természetes fehérítő hatással rendelkezik. Használata után jó esetben a bőr néhány árnyalattal világosabb színben fog ragyogni. Használhatjuk a teljes bőrfelületen vagy csak a szeplőkön, melyeket halványítani szeretnénk.

Csakis friss citromot használjunk, soha nem üvegben vásárolt citromlevet kenjünk a bőrünkre. Ezek ugyanis sokszor vízzel higítottak és tartósítószert is tartalmaznak. A fehérítéshez naponta egy citromra lesz szükség, mivel a citrom olcsón megvásárolható, nem fogja megterhelni pénztárcánkat.

Mielőtt nagyobb bőrfelületen kipróbálnánk, teszteljük le egy kis részen, hogy nem bántja-e a bőrünket. Kenjünk a karunkra, ha allergiásak vagyunk rá, 24 órán belül kiderül. Vágjuk félbe a citromot és magozzuk ki, préseljük ki a levét. Az arcunkat tisztítsuk meg és töröljük szárazra.

Ezután vigyük fel rá a citromlevet, a legegyszerűbb, ha egy citrom szeletettel törölgetjük át a bőrünket. Ha csíp vagy égő érzést tapasztalunk, azonnal öblítsük le, ez allergiás reakciót jelez. Ha bőrünk jól viseli, hagyjuk rajta 10 percig, majd mossuk le. Száraz bőrre mézzel és olívaolajjal elkeverve használjuk. Szemkörnyékre sose tegyünk citromot maró hatása miatt.