Hidrovetés – Mit érdemes tudni róla?

Manapság számtalan olyan szakkifejezés létezik, aminek hallatán felvonják az emberek a szemöldökük és azon elmélkednek, vajon mit jelenthet, hova köthető ez a szakkifejezés? A hidrovetés is egy ilyen kifejezés, ami a füvesítéshez kapcsolódik!

[wp_ad_camp_1]

Hidrovetés vagy, ha pontosabban fogalmazunk hidrovetés füvesítés nem más, mint egy füvesítési technológia. A hidrovetés egy korszerű módszer arra, hogy a kertben csodás zöld fűszőnyeg legyen. Sokan a gyeptéglát vagy gyepszőnyeget preferálják, aminek oka, hogy minél előbb csodaszép gyepszőnyeget szeretnének látni otthonukban. A hidrovetés füvesítés által hamar csodaszép zöld fű lengedezhet udvarában. A gépi hidrovetés egy nem mindennapi technológia, ami által akár nagyobb területek füvesítése is könnyedén megoldható. A füvesítéshez egy nedves, speciális anyag keverékét használják fel, ami már eleve tartalmazza a talajtakaró mulcsot, trágyát, megfelelő ph értékű anyagot és természetesen a fűmagot. Ezt az anyagot víz segítségével a kívánt területre fecskendezik.

Mivel a fűmag már a tároló tartályban vízzel érintkezik, ezért már eleve elő van áztatva, így a csírázás folyamata már serkentve van, ahogy bekerül a földbe. Az átlag füvesítés során gyakran attól tartanak, hogy a telepített fűmagok kiégnek vagy kiszáradnak. A hidrovetés füvesítés során ettől nem kell tartani, ugyanis a fűmag folyamatosan megkapja a kellő folyadék mennyiséget és a szükséges tápanyagokat, ezért nem kell a kiégéstől vagy kiszáradástól tartani. A hidrovetés füvesítés akár sziklásabb, kövesebb helyeken is tökéletesen használható. Egy szóval, ha Ön is szeretne csodaszép zöld fűtakarót otthonába, akkor érdemes ellátogatni a hidrovetés-füvesítés.hu weboldalra és tájékozódni!