Hasznos tudnivalók a radiátor csere kapcsán

Idővel eljön a radiátor csere ideje, amit célszerű még a fűtési időszak kezdete előtt kivitelezni. Célszerű időben lépni, hogy a fűtési szezon során ne kelljen a hideg lakásban fagyoskodni, arra várva, hogy egyszer csak megtörténjen a radiátor csere.

Radiátor csere kapcsán ezen a linken olvashat bővebben! Ahogy fentebb is említettük, a legjobb időszak a radiátorok cseréjére a nyári időszak, hiszen ekkor nincsenek használatban, vagyis tudjuk mellőzni őket. Emellett a szakemberek is jobban ráérnek. Habár a radiátor csere nem tűnik nehéznek, azonban jobb szakemberre bízni a munkát, hiszen megfelelő célszerszámokat és szaktudást igényel a munka. Nem csupán a szerelés nem könnyű feladat, hanem a megfelelő típus kiválasztása sem. Ennek az az egyik oka, hogy hatalmas kínálatból lehet választani. Nagyon eltérő felépítésű, anyagú és méretű darabok közül lehet választani. Kialakítást tekintve tagos-, lap- és csőradiátorok közül lehet válogatni. Az anyag tekintetében pedig rozsdamentes acél, öntöttvas, alumínium és acéllemez típus közül lehet válogatni. Az első lépés a megfelelő típus kiválasztása, melyhez nem árt szakszerű segítséget kérni, legalábbis alaposan utána nézni a témának.

A szakszerű segítség azért nem árt, mert nem egyszerű megállapítani, hogy adott helyiségbe mekkora fűtőtestre van szükség. Nagyon fontos jól választani, ellenkező esetben hosszú évekig szenvedhetünk a nem megfelelő döntésünk miatt vagy drága pénzért vehetünk új radiátorokat. Éppen ezért nem szabad elsietni a döntést vagy esetleg körülbelül, ránézésre dönteni. Ha megvan a tökéletes radiátor, akkor a következő lépés a beszerelés. A szakszerű beszerelést követően elengedhetetlen az ellenőrzés. Ekkor a szakember felfűti a fűtési rendszert és nyomáspróbának veti alá.