Ha kell egy jó játék

A gyermekek számára a játék maga a munka; a játék által fejlődnek a különböző motorikus és értelmi képességeik, egyre kreatívabbak lesznek, javulnak a gondolkodási képességeik.

[wp_ad_camp_1]

Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen játék kerül a gyermek kezébe. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a pisztolyok, tankok és gumiszörnyek nem szolgálják a gyermekek fejlődését, a különböző fejlesztő játékok viszont annál inkább.

A fejlesztojatekvilag.hu áruház polcain rengeteg olyan játékot találhatunk, amelyek minőségi időtöltést szavatolnak a gyermekeink számára. A gyártó a termékek csomagolásán minden esetben jelöli, hogy hány éves korú gyermekek számára ajánlja, viszont ennek a felülbírálata a szülő feladata. Előfordulhat, hogy egy gyermek értelmi vagy fizikai képességei messze meghaladják az átlagot, vagy épp elmaradnak tőle.

Mindig a fejlettségi szintnek megfelelő játékot kell válasszuk! Sok szülő sajnos abba a hibába esik, hogy a gyermekét túlontúl is fejlettnek látja, ezért nagyobb gyermekeknek szánt játékokkal látja el. Ez sajnos minden esetben balul sül el; a gyermek egyszerűen nem tudja vagy nem akarja használni azt a játékot, ami számára inkább nehézséget okoz, mint örömet, ráadásul ellenszenvet táplál iránta, így a későbbiekben sem fog játszani vele.

A játékokban az a fantasztikus, hogy sokrétűségüknek köszönhetően szinte minden képesség fejlesztésére alkalmasak. Gondoljunk csak a mozgáskészséget fejlesztő játékokra, amelyek kiváló szolgálatot tesznek a legkisebbek számára. A fantáziajátékok a gyermek kreativitását segítik kibontakozni; manapság, amikor a televízió szinte minden önálló kreatív gondolatot kiöl a legkisebbekből, az ilyen játékok rendkívül fontosak. Vagy gondoljunk a kézügyességet fejlesztő gyurmákra, rajzpadokra, kirakókra… Mind egy lépéssel ügyesebbé teszi a gyermekünket.