Gyakori központi melegítőrendszer problémák

A központi melegítőrendszerek nagyon elterjedtek, sokan használják ezeket a rendszereket, hogy otthonukban kellemes meleg legyen. Viszont a központi melegítőrendszerek esetében is jelentkezhetnek bizonyos problémák. Az alábbiakban a leggyakoribb problémákról ejtünk szót.

[wp_ad_camp_1]

A központi melegítőrendszerekkel kapcsolatos problémákról itt olvashat bővebben! Olykor egészen apró dolgok is problémát okozhatnak, például, ha a termosztátot elfelejti bekapcsolni. Az ideális hőmérsékleti tartomány 17 és 20 fok között van. Ha a fűtés bekapcsolását követően is hidegek maradnak a radiátorok, akkor érdemes légtelenítést végezni. Továbbá célszerű belépni a programozásba és bekapcsolni a meleg vizet, valamint a központi fűtést egyaránt. Ezek után ellenőrizni kell, hogy a rendszer áramellátása rendben van-e, ezenkívül a fűtőbiztosítékot is érdemes ellenőrizni, hogy kiégtek-e. Ha a fűtőbiztosíték látszólag rendben van, akkor a motoros áteresztő szelepre célszerű fordítani a figyelmet. Ez jellemzően a kazán közelében található és a felmelegített víz áramlása a feladata. Ki kell kapcsolni, majd újra be.

Ha a légtelenítést elvégezte, akkor nem fordulhat elő, hogy a fűtőtest kizárólag alul meleg. A légtelenítésen túl érdemes a szivattyút kikapcsolni, hogy biztosan ne kerüljön levegő a rendszerbe, ugyanis ezzel az egyszerű módszerrel megakadályozható. A légtelenítés folyamata nagyon egyszerű, így bárki el tudja végezni, akár otthon is. Ehhez szükség lesz egy üres vödörre és radiátorkulcsra. Ha utóbbi nincs a háznál, akkor egy csavarhúzó is megteszi. A radiátor felső sarkában lévő négyzet alakú anyát kell az óramutató járásával ellentétes irányban elfordítani. Előbb a forró levegő, majd a piszkos víz fog távozni a radiátorból az alá helyezett vödörbe.