Generátor szabadonfutó – Ha alkatrészre lenne szüksége

A generátor szabadonfutó neve elsőre ismeretlennek tűnhet. A megnevezés alatt a gépkocsi generátorának azt a szíjmeghajtású változatát értjük, ami lehetővé teszi, hogy a generátor egyenletesen működjön, függetlenül a motor forgattyús tengelyének változó forgási sebességétől.

[wp_ad_camp_1]

Generátor szabadonfutó kapcsán érdemes tudni, csak a forgattyús tengely gyorsulásait veszi figyelembe, a lassulások viszont nem fogják vissza teljesítményét. A generátorhibák feltárása egyáltalán nem könnyű feladat, tehát szakértelmet igényel. A generátor szabadonfutó hibákat sem egyszerű felismerni, azonban vannak bizonyos jól látható jelek. Ilyen például, ha az ablakemelő üzemeltetése során csökken a lámpák fényereje. Ennek minden bizonnyal a generátor szabadonfutó hiba lesz az oka. Az alkatrész meghibásodása esetén a legjobb megoldást a csere jelenti. Viszont a csere egyáltalán nem gyerekjáték, ahhoz, hogy sikerüljön, szükséges a generátor szabadonfutó célszerszám. Továbbá a cseréhez a szaktudás is elengedhetetlen.

A generátor szabadonfutó célszerszám csoportban talán az egyik legfontosabb eszköz a leszedő, ami alapvetően egy speciális kulcs, ami nélkül a generátor szabadonfutó cseréje kivitelezhetetlen lenne. A megfelelő szerszámok mellett a szaktudás is elengedhetetlen, így, ha bármi probléma lenne a generátor szabadonfutóval, akkor érdemes szervizbe vinni az autót, ahol a szakemberek kicserélik a meghibásodott alkatrészt. Érdemes tudatában lenni, hogy hiába tudja a működési alapelvet, az nem azt jelenti, hogy el is tudná végezni a cserét. Ha alkatrészre lenne szüksége, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol alkatrészek széles választékát, beleértve a generátor szabadonfutókat is!