Foci eb menetrend és egyéb információk az eseményről

London, Glasgow és Róma a házigazdák között van a 24 csapatos foci eb tornán, amelyet 2021-ben rendeznek június 11. és július 11 között. Ki jutott be az Euro 2020-ba és hogyan fog működni a torna?

[wp_ad_camp_1]

Foci eb menetrend megtekinthető teljes egészében a focieb2021.hu weboldalon tehát kattintson ide és mindent megtalál a foci eb részleteivel kapcsolatban. A koronavírus 2021-re tolta az Euro 2020-at, és a 24 csapat továbbra is 11 fogadó városban játszik majd a futball fesztiválján. A 10 csoport mindegyikének két legjobb csapata kvalifikálta magát az Euro 2020-ra, a négy hátralévő pozíció pedig a rájátszásban rendeződött, Skócia pedig tizenegyespárbajban verte Szerbiát, hogy csatlakozzon Angliához és Waleshez a tornán. Az UEFA 16. Európa-bajnoksága 2021. június 11. és július 11. között zajlik, és a torna 60. születésnapjának megünneplésére a kontinens 11 városát választották házigazdának. A római Stadio Olimpico a nyitómérkőzésnek június 11-én ad otthont, míg az angliai Wembley nemzeti stadion elődöntőket és döntőt fogadja be, valamint egy mérkőzést játszanak majd itt a legjobb 16 között, amelyet eredetileg Dublinban rendeztek volna.

Most egyetlen nemzet sem kapott automatikus helyet, mind az 55 csapat részt vett a kvalifikációs folyamatban. Minden stadion három csoportmérkőzésnek ad otthont, amelyekre június 11. és június 23. között kerül sor. Minden kvalifikált befogadó nemzet minimum két mérkőzést játszik otthon a csoportkörben. Ha mindkét páros nemzet kvalifikálja magát (pl. Ha Anglia és Skócia egyaránt kvalifikálva lesz, akkor bekerül a D csoportba), akkor sorsolásra kerül sor annak meghatározására, hogy melyik nemzet ad otthont közvetlen csoportmérkőzésüknek. Az egyes csoportok győztesei és második helyezettjei eljutnak a kieséses szakaszba, valamint a négy legjobb harmadik helyezett csapat. További részleteket a focieb2021.hu weboldalon talál.