Férfi parfümök helyes használata a hosszú távú illatért

A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy töméntelen mennyiségben fújják magukra a parfümöt, azonban a férfiak között is akadnak olyanok, akik előszeretettel fújják magukra a fél üvegcsét. Holott erre semmi szükség, sőt, inkább csak azt mutatja, hogy az illető nincs tisztában a parfüm használat alapszabályaival.

Férfi parfümök alkalmazása során épp ugyanazok a szabályok, mint a női típusok esetében. Ennek ellenére mindkét nem hajlamos azonos hibákat elkövetni. Ahogy már fentebb is említettük, az egyik leggyakoribb hiba, hogy túl sok parfümöt használsz. Felesleges a fél üveggel magadra fújni, mivel így a leglágyabb illat is bántóan erős lesz és fullasztó hatásúvá válik. A túl erős parfümöt használók közelében senki sem tartózkodik szívesen. Elég, ha csak néhány fújás erejéig alkalmazod a parfümöt és csak néhány ponton. Ha azt szeretnéd, hogy az illat sokáig érződjön, akkor érdemes az úgy nevezett pulzuspontokra permetezni. Ezek azok a részek, ahol a testhőmérsékletnek köszönhetően az illat egyszerűbben felszabadul és a kellemes aromákat fokozatosan árasztja magából.

Ilyen pontok a dekoltázs, a fülmögötti rész, a belső könyök vagy a csukló. Ahová szigorúan tilos parfümöt fújni, az a ruha. Vannak, akik úgy vélik, hogy a ruha tetejére egész nyugodtan lehet fújni, azonban mi ezt sem javasoljuk. Könnyen kár keletkezhet az anyagban, például, ha a fújás okozta foltot nem lehet kiszedni belőle. A selyem tipikusan olyan anyag, amely nincs jó barátságban a parfümökkel. A bőr, pamut és más természetes anyagok jól megtartják az illatokat, így, ha mindenképp kísérletezni akarsz, akkor inkább ezeken próbálkozz. A parfüm használatra különösen igaz, hogy a kevesebb néha több. A megfelelő használat mellett egész nap kellemes illatod lehet. Most már tudod hogyan érdemes használni a parfümöt, melyet a probeauty.hu webáruházból érdemes beszerezni!