Felfedezhető 10w viszkozitású termékek az interneten

A motorolaj 10W30 megnevezése azt jelenti, hogy az olaj viszkozitása 10W, ha a motor hideg, és 30, amikor a motor forró. Ez különbözik az 5W30 felirattal rendelkező olajtól, amelynek a viszkozitása vékonyabb, ha a motor 5W-n hideg.

[wp_ad_camp_1]

Felfedezhető 10w viszkozitású termékek várják az alkatreszek.hu weboldalon méghozzá a lehető legalacsonyabb árakkal és villámgyors kiszállítással, tehát nézzen be hozzánk és tekintse meg teljes készletünket a legszuperebb termékekkel. Annak érdekében, hogy a motorolaj viszkozitásának mérése standard módon történjen, az Autóipari Mérnökök Társasága (SAE) kidolgozott egy viszkozitási skálát. A skála a 0W-tól, amely a legvékonyabb olajfajta, a 60-as osztályig terjed, amely a legvastagabb olaj. Az olajcímkéken látható „W” a tél szót jelenti, mert a címke ezen része az olaj viszkozitási szintjét mutatja, ha a motor hideg. A vékonyabb motorolaj könnyebben és gyorsabban áramolhat. Ez azért fontos, mert hideg motor beindításakor az olajnak gyorsan meg kell kennie a berendezést. Az alacsony viszkozitású motorolaj ezt lehetővé teszi. Másrészt, ha a motor forró, akkor nem akarja, hogy a motorolaj túl vékony legyen. Így a nagyobb viszkozitású vagy vastagabb olaj a motor összes alkatrészét jól keni.

Ha az olaj viszkozitása magasabb, vagy meleg hőmérsékleten vastagabb, akkor kevesebb olajat használ fel, és kevesebb kopást tapasztal a járművein vagy felszerelésén. A vékonyabb viszkozitású olaj azonban javíthatja egy berendezés beindítását, és csökkentheti az üzemanyag-felhasználást. A nem megfelelő olajviszkozitás alkalmanként érintkezhet a gép alkatrészei között. Ha ezt nem ellenőrzik, akkor a berendezéssel kapcsolatos károkat és problémákat tapasztal. Ennek eredményeként fontos, hogy ne csak a megfelelő olajfajtát válassza ki minden alkalmazáshoz, hanem rendszeresen végezzen olajcserét a megelőző karbantartási programban. Amennyiben 10w olajat keres nézzen be az alkatreszek.hu-ra.