Fájdalomcsillapító alternatívák migrénes fejfájásra

Magyarországon rengeteg ember megtapasztalja a migrén kellemetlen tüneteit, ugyanis minden tizedik embert érintenek a panaszok. Kifejezett gyógymód nincs, azonban vannak olyan alternatívák, amelyek segítenek a megelőzésben, illetve enyhítik a tünetek súlyosságát.

Fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra több formában is elérhető. Viszont a kapszulákkal az a probléma, hogy hosszú a felszívódási idejük, ezáltal idő mire kifejtik a hatásukat. a gyakori kapszula és tabletta fogyasztás eleve nem túl optimális, ugyanis az arra érzékenyeknél gyomorégést válthat ki. A Dolixir természetes fájdalom- és gyulladásgátló készítménye praktikus spray formátumban kapható, melynek köszönhetően egyszerűen helyileg lehet alkalmazni.  Az olyan összetevők miatt, mint a kamilla, rozmaring, gyömbér, vadgesztenye, kurkuma, hegyi árnika és kerti kakukkfű, a természetes megoldások hívei is előszeretettel használják. A külsőleges alkalmazásnak köszönhetően nem az étkezésektől függ a használata. Fájdalom esetén, legyen szó akár migrénről, érdemes tenni vele egy próbát.

Vannak, akiknél a fájdalomcsillapító készítmények enyhülést hoznak, azonban sajnos azok száma is elég nagy, akik a semmilyen hatást nem gyakorolnak.  Ha a fájdalom már már-már elviselhetetlen, akkor jobb, ha elvonulunk egy sötét csendes szobába, ahol relaxálhatunk vagy megpróbálhatunk aludni. A lényeg, hogy pihenjünk és ne a házimunkával vagy munkával foglalkozzunk, mert a tünetek nem enyhülni, hanem erősödni fognak.  Szükség esetén alkalmazzunk borogatást is. A fej- és nyakmasszázsnak is érdemes adni egy esélyt, mert ezen a területen a vérkeringés fokozása enyhülést okozhat.  Emellett a megelőzés érdekében célszerű törekedni a kiegyensúlyozott, stresszmentes, egészséges életmódra.