Esztétikus mellek szülés után – mellfelvarrás

A nőiesség egyik legfontosabb jelképe a női mell. Azonban az idő előrehaladtával a mellek megereszkednek, ráadásul a szülés utáni szoptatás sem tesz jót a mell esztétikájának. Sok anyuka reménykedik benne, hogy miután leállt a szoptatással, talán tornával, esetleg különféle kenőcsök használatával tud feszesíteni a mellén. Azonban ezek a módszerek nem célra vezetőek, így aki tartósan viszont akarja látni egykori feszes kebleit, annak a mellfelvarrás az egyetlen opció.

[wp_ad_camp_1]

Mellfelvarrás során a megnyúlt bőrfelesleg eltávolításra kerül, a mirigyállomány megemelése, kúposítása, valamint rögzítése történik. A mell mérete a beavatkozás következtében csökkenhet. A mellfelvarrás után – akár csak a legtöbb mellkorrekciós műtét következtében – hegek maradnak, azonban ideális esetben ezek a hegek nagyon halványan látszanak. Ezek a hegek a mellbimbó körül, a mell középső függőleges részén, valamint az áthajlási redőben láthatóak. A mellfelvarrást akár mellnagyobbítással vagy kisebbítéssel is lehet kombinálni.

Mellfelvarrás altatásban történik, melynek időtartama 2 – 3 órán át is eltart. A műtét után a sebre kötés kerül.  Ezután egy napon át a klinikán kell tartózkodni megfigyelés alatt. A pácienseket leginkább az szokta érdekelni, hogy a beavatkozás után mennyi idővel tudnak visszatérni a munkába. Körülbelül tíz – tizennégy nap után a páciens képes visszaállni a munkába. Természetesen ez után a két hét után történik meg a varratszedés. A műtétet követő hat hétben a páciensnek sportmelltartót kell viselnie, ezen felül kerülnie kell mindenféle a mellizmot vagy vállizmot megerőltető mozdulatot, valamint a sebet szárazon kell tartani.