Életjáradék nyugdíjasoknak is

Gyakran pénzügyi termékként forgalmazzák az életjáradékokat, és ezek alapvetően az Ön és egy biztosítótársaság közötti szerződés, amelynek célja az egész életében garantált jövedelem biztosítása. Befizetést (vagy befizetéseket) teljesít egy biztosítótársaságnál, és cserébe megígérik, hogy megnöveli ezt a pénzt, és nyugdíjazásakor kifizetést küld neked.

[wp_ad_camp_1]

Életjáradék az eletjaradekhivatal.hu weboldalon érhető el, és itt elolvasható minden részlet ha erről szeretne többet megtudni.  A járadékok nagyon összetettek, és különböző formájúak és méretűek lehetnek, de ha összegezni akarunk, biztosítási terméket jelent. Azért fizet a biztosító társaságnak, hogy vállalja annak kockázatát, hogy túllépi a nyugdíjas megtakarításait. Innentől kezdve a különféle típusok bonyolódhatnak. Az első dolog, amit tudnia kell, hogy kétféle járadék közül választhat: fix és változó. A fix járadék alapvetően egy biztosítótársaságnál vezetett megtakarítási számla. Hasonlítanak a legtöbb bankban található betéti igazoláshoz (CD), és garantált, körülbelül 5% -os kamatlábakat kínálnak.

A változó járadékok viszont kissé eltérnek ezektől. Ezek alapvetően egy járadékba csomagolt befektetési alapok. Tehát ellentétben a fix járadékokkal, a nyugdíjas fizetése attól függ, hogy mennyire teljesítenek a kiválasztott befektetési alapok. Ezért nevezzük őket változóak. Változó járadékkal olyan pénzt fektet be, amelyet már megadóztattak, majd a számla növekszik az adóhalasztással. Ez azt jelenti, hogy jövedelemadót kell fizetnie attól az esetleges növekedéstől, amelyet az életjáradék hoz, amikor nyugdíjba vonulva elkezd pénzt elővenni. Bővebb leírásért és további információkért keresse fel az eletjaradekhivatal.hu weboldalt, ahol megtekintheti elérhetőségeinket is.