Bőrgyógyász szakrendelés időpontfoglalás

A bőrgyógyászat az orvostudománynak a bőrrel és a bőrbetegségekkel foglalkozó ága. A normál bőr és a bőrbetegségek tanulmányozására, kutatására és diagnosztizálására vonatkozik. A rákos megbetegedések, a bőr, a zsír, a haj, a körmök, valamint a száj és a nemi szervek membránjainak kozmetikai és öregedési állapotai mind a bőrgyógyászat szempontjai.

Bőrgyógyász szakrendelés időpontfoglalás elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és tekintse meg a szakrendelés minden egyes részletét. A bőrgyógyászat szakterülete a dermatopatológia, amely a bőr patológiájával foglalkozik; immundermatológia, amely az immunrendszer által közvetített bőrbetegségek, köztük a lupus, a bullous pemphigoid és a pemphigus vulgaris kezelésére szakosodott; Mohs műtét, amely magában foglalja a daganatok eltávolítását a bőrről anélkül, hogy károsítaná az egészséges sejteket; és gyermekbőrgyógyászat, amelyben a bőrgyógyászok csecsemőket, örökletes bőrbetegségeket és gyermekeket kezelhetnek. A bőrgyógyászat szakértője bőrgyógyász. A bőrgyógyász részt vehet orvosi vagy sebészeti kezelésekben.

A bőrgyógyászok számos eljárást végezhetnek, amelyek közül sok kozmetikai. Ide tartoznak a kozmetikai töltőanyag injekciók, szőrtelenítés vagy transzplantáció, intraléziós kezelés, lézerterápia, fotodinamikus terápia, fényterápia, tetoválás eltávolítás, tumescent zsírleszívás, sugárterápia és vitiligo műtét. A bőrgyógyászat egyéb kezelései közé tartozik a kriosebészet, amely szemölcsök, bőrrákok vagy más dermatózisok kezelése; allergia vizsgálat; szisztémás terápiák, például antibiotikumok, immunmodulátorok vagy injekciós termékek; vagy helyi terápiák. Bármire is lenne szüksége, érdemes felkeresni a foglaljorvost.hu weboldalt, ha mindenképpen úgy gondolja, hogy bőrgyógyászra lenne szüksége.