Bojli széles választékban a Halcatraz webáruházban

A bojli egy olyan speciális horgászcsali, melyet leginkább a nagyobb méretű halak fogására használnak. Mindamellett a bojlizás az egyik leggyorsabban fejlődő horgászmódszer. A bojli használatának számos előnye van, az alábbiakban mindent elárulunk, amit a bojliról tudni érdemes.

[wp_ad_camp_1]

Bojli, valamint a bojlizás Angliából indult ki a hatvanas évek végén. Mára nagyon sokat fejlődött és alapjaiban változtatta meg a pontyhorgászatot. A bojlit egykor gyakran emlegették csodagolyóként, mivel nehezen lehetett beszerezni, ráadásul a kezdő horgászok igen csak keveset tudtak róla. Miután hazánkban is elérhetővé vált és egyre többen kezdték el használni, a bojli népszerűsége megállíthatatlannak bizonyult és mára nagyon sokan alkalmazzák a horgászat során. A bojli kerek formavilággal rendelkezik. Vannak előre megformázva kapható bojlik, de akár maga a horgász is megformázhatja saját kezeivel a bojlit. A bojlit úgy kell megalkotni, hogy a nagy pontyok tápanyagigényét felépítse. Ennek köszönhetően akár az igazán nagy pontyok is kifoghatók, hiszen ez a bojli kitűnik a többi csali közül. Pontyozáshoz kétségkívül az egyik legjobb választás! Éppen ezért a horgász webáruházak is számos márkát és ízvilágot forgalmaznak.

Bojli
Bojli

Természetesen a bojli nem csak a pontyoknál, hanem egyéb halaknál is hatékony lehet. Különösen külföldön jellemző, hogy bojlit használnak más halak kifogására is és a módszer hatásos. Fontos, hogy az igazi, vérbeli bojlis horgász nem a csali miatt más, mint a többi horgász, hanem viselkedése, természet iránta szeretete miatt. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a bojlival való horgászat, tehát a bojlizás egy életforma, melyet nagyon sokan alkalmaznak. Ha szeretne bojlit vásárolni, mert kifogyott belőle, vagy csak ismerkedik a módszerrel és ehhez kellene csali, akkor érdemes ellátogatni a halcatraz.hu weboldalra és tájékozódni!