Belföldi utazás Pécsett

Budapest, a fővárosunk elég jól ismert mint turisztikai központ. De sok Magyarországra látogató ember megkérdezi, mi van még, amit érdemes megnézni. Nos, nagyon sok minden! Itt van például Pécs, a kultúra városa, egyik kedvenc magyar városunk.

[wp_ad_camp_1]

Belföldi utazás elérhető az invia.hu weboldalon, tehát nézzen be ide bátran, ha belföldi utazást szeretne szervezni egyedül vagy családjával. Pécset 2010-ben választották Európa kulturális fővárosának, így a belváros csodálatos történelmi épületei és sétáló utcái ennek a ténynek köszönhetően szépen felújításra kerültek. Lenyűgöző a középkor építészete, a barokk, a klasszicizmus, a rokokó és a szecesszió, és az oszmán megszállás korától származó örökség egyedülálló az országban. Azon a helyen, ahol ma Pécs van, a Sopianae nevű római város állt a második században. Később jelentős ókeresztény központtá vált, és ma Magyarország legszebb városa, gazdag kulturális örökséggel és csodás hangulattal. Bár érdekes dolog megismerni Pécs történetét, az, amit a legjobban szeretünk, a központban van. A Széchenyi tér a főtér, amelyet olyan gyönyörű épületek zárnak be, mint Gazi Kasim pasa mecsetje vagy a városháza.

A központban nem csak egy sétáló utca található, inkább a város szíve maga a sétáló zóna. A Király utca a fő sétálóutca, ahol a Pécsi Nemzeti Színház, az Art Nouveau Palatinus Hotel, Magyarország legrégebbi kávézója (úgynevezett Caflish), a Vasváry-ház és néhány mesésebb régi homlokzat található. De az összes környező keskeny utca szép meglepetéseket kínál. A fenséges Szent Péter és Pál székesegyház, a pécsi zsinagóga, sőt a régi postaépület is különleges építészeti alkotás. Az ősi ereklye, a pécsi ókeresztény nekropolisz földalatti sírkamráival és emlékkápolnáival az UNESCO a világörökség részét képezi. 4-6 méterre van a talaj alatt – a Szent István tér és környéke alatt. Amennyiben ön is ellátogatna Pécsre keresse fel az invia.hu weboldalt.