Befektetési alapkezelők és befektetési alapok

A befektetési alap egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy biztonságosan, kockázatok nélkül fektessenek be az értékpapír- vagy ingatlanpiacon. A vagyontömeg a befektetők közös alapja, melynek kezeléséért és létrehozásáért az alapkezelő felelős. A befektetők részesedése a befektetési jegyekben testesül meg.

[wp_ad_camp_1]

A befektetési alapkezelők és befektetési alapok további részleteiről a jokamat.hu weboldalon olvashat. Javasolt előbb átböngészni a Jognyilatkozatot, valamint a Gyakran Ismételt kérdéseket. A befektetési jegyek értéke mindig attól függ, hogy az alap birtokában levő befektetési értékek hogyan változnak. Fontos észben tartani, hogy a hozamok általában „kézen fogva járnak” a kockázattal. A kockázat a befektetési érték változékonyságán múlik, így a magasabb kockázathoz mindig magasabb hozamszint társul. Ezért a befektetőknek mindkét tényezőt figyelembe kell venniük. A befektetési alapokért felelős legfontosabb személyek a következők: alapkezelő, letétkezelő, forgalmazó, könyvvizsgáló, felügyelet, ingatlanértékelő és tanácsadó.

Az alapkezelők sorrendjének felállítása a következő kritériumok alapján történik: az alapkezelők 3 hónapra vonatkozó befektetési alap hozamának átlaga alapján. Az átlag kiszámításában csakis a Magyar Forintban levő alapokat számoljuk. Csak olyan alapkezelőket veszünk figyelembe, akiknek legalább 4 féle befektetési alapra volt hozamadatuk, valamint a „hónap alapkezelője” címet csak az kaphatja, aki az utolsó havi frissítéskor az élen állt az alapkezelők rangsorán. A befektetési alapok és alapkezelők további információit megtalálhatja a jokamat.hu weboldalon.  Tájékozódjon weboldalunkon mihamarabb és nem fogja megbánni, mert most megéri befektetni!