Alacsony árú domain vétel online!

Mi is az a domain név? Bár valószínűleg minden nap beírja a domaineket a böngésző keresősávjába, gondolt már valaha arra, hogyan működik mindez? A technológia bonyolultnak tűnhet, de a domain nevek működésének ismerete nagyon hasznos a WordPress új és tapasztalt felhasználói számára. Ha új weboldalt vagy blogot hoz létre, érdemes tovább olvasnia!

Domain regisztráció elérhető az awh.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és érdeklődjön domain csomagárainkról. Mi a domain név? Röviden, a domain név az a szöveg, amelyet a böngésző címsorába ír be. A domainek gyakori példái a google.com, az awh.hu vagy az amazon.com. Még ha nem is ismeri a technológiát, biztosan tudja, mi az a domain. Miben különböznek a domain nevek és a webtárhely? Gyakori, hogy a domain nevet összekeverik a webtárhely-szolgáltatással. Bár mindkettőre szüksége lesz egy webhely futtatásához, ezek különálló dolgok. A domain nevet és a webtárhelyt általában külön vásárolják meg. Ez azt a tényt tükrözi, hogy két különböző technológiáról van szó, bár sok webtárhely egyesíti őket egyetlen csomagban, hogy megkönnyítse ügyfelei számára a munkát. A webhelyek domain neveket használnak önmaguk azonosítására, míg a webhelyeket kiszolgáló szerverek IP-címeket használnak.

A tartománynevek a DNS, a Domain Name System segítségével vannak leképezve a webtárhely-kiszolgálóhoz, amelyről az alábbiakban bővebben olvashat. A DNS hatalmas adatbázisokat használ, amelyek a domain neveket a megfelelő kiszolgáló IP-címéhez rendelik. Kicsit úgy működik, mint egy telefonkönyv. Az Ön neve, a domain név szerepel a telefonszámával és az IP-címével együtt. Amikor beírja a tartományt egy böngészőbe, a böngésző kapcsolatba lép az alapértelmezett DNS-kiszolgálóval, és megkeresi az IP-címet. Bővebb leírásért megéri ellátogatni az awh.hu weboldalra.