A világ legbékésebb országai

Ma már egy utazás célpontjának kiválasztásánál nem csak arra figyelünk oda, hogy mennyi szépséget vagy érdekességet tartogat az adott hely, de az is a fő szempontok közé került, hogy mennyire békés az ország, ahova utazni készülünk. 2007 óta hivatalosan is osztályozzák az országokat ebből a szempontból, így akár a jövőbeli lakhelyünket is könnyebb lehet kiválasztani.

[wp_ad_camp_1]

A világ legbékésebb országainak listáját Dánia vezeti. Úgy tűnik, a dánok sokkal inkább a gazdasági fejlődésre koncentrálnak, mintsem a konfliktusokra. A dánok maguk is nagyon barátságosak és segítőkészek, akik akárcsak egyszer is jártak az országban, szinte biztos, hogy azt vallják, bizony, jó lehet ott élni.

Mióta 1965-ben elnyerte függetlenségét, Szingapúr mindig is arra koncentrált, hogy fenntartsa a jó szomszédi viszonyt, stabilizálja politikai és gazdasági kapcsolatait más országokkal. Részt vesz az ENSZ munkájában, erőfeszítéseket tesz a nemzetközi együttműködés érdekében. Szingapúr nem csak az egyik legbékésebb, de az egyik leggazdagabb országa is a világnak.

Izland a világ valamennyi jelentősebb konfliktusából kimaradt. Ritkán kerül szalagcímekre, leginkább tájaival, lenyűgöző természeti szépségével vívta ki magának hírnevét. Belgium a legbékésebb és legjobb országok listáján is az élen jár. Európa szívben gyönyörű középkori városokkal büszkélkedhet, fővárosa ad otthont a NATO-nak és az Európai Uniónak. Bűnözési rátája annak ellenére is rendkívül alacsony maradt, hogy a 2008-2011-es gazdasági válság eléggé megviselte az országot.