A PCOS betegség kezelése

A policisztás petefészek szindróma (PCOS) a reproduktív korú nők körében gyakori hormonális rendellenesség. A PCOS-ban szenvedő nőknél ritka vagy elhúzódó menstruációs periódus vagy túlzott mennyiségű férfi hormon (androgén) fordulhat elő. A petefészkekben számos kis folyadékgyűjtemény (tüsző) alakulhat ki, és nem képesek rendszeresen felszabadítani a petesejteket.

[wp_ad_camp_1]

PCOS betegség kezelése elérhető a nogyogyasz.hu weboldal által, tehát nézzen be hozzánk bátran és tudjon meg többet erről a betegségről.  A PCOS pontos oka ismeretlen. A korai diagnózis és kezelés, valamint a fogyás csökkentheti a hosszú távú szövődmények, például a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. A PCOS jelei és tünetei gyakran a pubertás idején az első menstruáció körül alakulnak ki. Néha a PCOS később fejlődik ki, például a jelentős súlygyarapodás hatására. A PCOS jelei és tünetei eltérőek. A PCOS diagnosztizálására akkor kerül sor, ha e jelek közül legalább kettőt tapasztal: Szabálytalan ciklus: A ritka, szabálytalan vagy elhúzódó menstruációs ciklusok a PCOS leggyakoribb jelei. Például előfordulhat, hogy kevesebb mint kilenc periódus van egy évben, több mint 35 nap van a menstruációk és a rendellenesen súlyos időszakok között. Túlzott androgén hormon: A férfi hormonok megemelkedett szintje fizikai tüneteket eredményezhet, mint például az arc- és testszőrzet feleslege (hirsutizmus), esetenként súlyos pattanások és kopaszság.

Lehet, hogy petefészkei megnagyobbodtak, és tüszőket tartalmaznak, amelyek körül veszik a petéket. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy a petefészkek nem működnek rendszeresen. Keresse fel orvosát, ha aggályai vannak a menstruációval kapcsolatban, meddőséget tapasztal, vagy ha túlzott androgén hormonjai vannak, amelyek miatt előfordul például súlyosbodó hirsutizmus, pattanások és kopaszság. A PCOS pontos oka nem ismert. Amennyiben viszont többet tudna meg a rendellenességről, keresse fel a nogyogyasz.hu weboldalt.