A legjobb Karácsonyi dekoráció ötletek

Sokunk számára a karácsonyfa az ünnepi időszak egyik legszimbolikusabb képe. Számos elmélet létezik arról, hogy ez hogyan alakult ki. Az egyik az, hogy a fa maga a pogány hagyományok „keresztényesítése”, ami a téli napfordulóhoz kapcsolódik. Ezek a hagyományok magukban foglalják az örökzöld ágak díszítését.

[wp_ad_camp_1]

Karácsonyi dekoráció tippek és ötletek várják önt is a dodo.hu weboldalon ezért érdemes ide látogatni néhány hasznos tippért, hiszen sokat tanulhat az ünnepekről. A mai karácsonyfa végérvényesen a 18. századra vezethető vissza Németországban, sőt, talán a 16. századra is. Maga a karácsonyfa díszítése érdekes időt jelent. A karácsonyfákat nem mindig díszítették elektromos világítással. A gyertyák már régóta társulnak a karácsonyhoz, így manapság is gyakran használjuk őket a karácsonyi dekorban. Sokak számára a gyertyák voltak a meleg és a megvilágítás egyetlen formái a téli hosszú, sötét és hideg hónapokban. A gyertyák használata a karácsonyfa díszítéséhez azonban népszerű trend lett.

Thomas Edison nevéhez fűződik az első elektromos karácsonyi világítás feltalálása. A Menlo Park laboratóriumát – vállalkozásának, az Illumination Company-nek az otthona – elektromos izzókkal díszítette. Tette ezt nemcsak azért, hogy karácsonyi hangulatot árusítson, hanem az elektromos világítás használatának népszerűsítése érdekében is. A koszorú tökéletes karácsonykor, legyen az advent vagy csak egy gyönyörű kopogtató – legyen az hófehér, színes, tiszta vagy részletes, az ünnep elengedhetetlen eleme. Egy visszafogottabb, minimalista darabbal például nagy sikereket érhet el, mivel eleganciát áraszt. További információkért és bővebb leírásért bátran keresse fel a dodo.hu-t, és itt rengeteg karácsonnyal kapcsolatos dekor tippet és ajándékötletet olvashat.