A kreatív falfestő és az egyedi falfestmény eredményei, galériában

A falfestmény szinte teljesen mindegy, milyen technikával készül. A lényeg hogy a végeredményben kedvét lelje a megrendelő, a falfestő pedig elégedetten töltse fel a galériába az elkészült festményt. A technika módja lehet ecset, airbrush (légecset), festőkés, kéz, rongy, szivacs, és bármi, ami festékhordozó lehet. A festék lehet olaj, vagy vízbázisú. A falfestes.net falfestője utóbbival dolgozik, kül- és beltéren egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

Minél több referenciakép van egy képgalériában, a falfestményre áhítozó annál könnyebben tudja kiválasztani a számára leginkább tetszőt. Nem probléma, ha ott nem talál megfelelőt, hiszen megszámlálhatatlan falfestmény ötlet közül csemegézhetünk, ha beírjuk a keresőbe a kulcsszavunkat. A falfestmény-keresés repertoár bővíthető, ha angolul írjuk be a kulcsszavakat. Minél jobban szűkítjük konkrét falfestési jelszavakra a keresési kört, annál pontosabb falfestmény ötletek közül válogathatunk. A falfestes.net-en, ha kiválasztja a „galéria” menüt, majd a legördülő sorból az „összes kép” pontot, szinte az összes falfestmény, melyet a festőnő falra festett, látható.

A falfestő természetesen a konkrét, kiválasztott képet is megfestheti, azonban vigyázni kell a jogilag védett festményekkel! Nem lehet mindent falra festeni, hiszen a szerzői jogok megilletik a festőművészt! Az ismert, divatos hősök, általában mesefigurák falra festett képei, mindennapos hősök (Pókember, Disney mesealakok) a falfestményen nem okoznak problémát, legalábbis nem hallottam még olyat, hogy itthon iksz ypszilont beperelték volna azért, mert mondjuk Micimackót festetett a gyerekszoba falára Bénikének. A falfestes.net galériájában pl. megtalálhatja tengeri élőlények – a Nemo főszereplőinek – egy részét.

Ha olcsóbb falfestményt szeretne, akkor sem érdemes kontár falfestőt választani. A referenciaképek sokat elárulnak a falfestőtől, mindenképpen érdemes abból kiindulni. Javasoltabb, hogy több falfestménykészítőtől kérjen ajánlatot, és a leginkább szimpatikussal még lehet egyezkedni – ha szükséges.

Számítson rá, hogy az egyedi falfestmény, tehát ami nem másolat, nem reprodukció, többe fog kerülni. Ez teljességgel érthető, hiszen egy falfestmény kitalálása nem könnyű, de mindenképpen megtisztelő falfestő-munka. Az egyedi, falra festett festményeknek szükséges a megrendelőhöz, a helyiséghez, ezek stílusához igazodni. Minden kreatív tervezés nagy energiát és sok időt igényel, nem lehet elkapkodni! Viszont a végeredmény mindenért kárpótolja az embert!