A közösségi irodában való munka előnye

A home office-ban való munka felvetett egy komoly problémát, még pedig az elmagányosodást. Továbbá sokan nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy otthon dolgozzanak, ahol számos tényező tudja elvonni az ember figyelmét.

[wp_ad_camp_1]

A közösségi irodában való munkáról itt olvashat bővebben! A home office bár jól hangzik, azonban tagadhatatlan, hogy nem mindenkinek való. Továbbá a tapasztalt home office-ban dolgozok is egy idő után belefásulhatnak az otthoni egyedüllétbe, négy fal közti magányos munkába. Másokat az zavar, hogy a család létszáma miatt nem tudnak a munkára koncentrálni. Többek közt ezekre a problémákra jelent problémát a közösségi iroda, ami Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A közösségi iroda részeként egy lakáson vagy irodán belül alakítanak ki munkaállomásokat. Általában van áram, internet, mosdó, sőt akár kávé is. A közösségi iroda tökéletes egyéni vállalkozók, szabadúszók számára. Általában lehet bérelni egy asztalt, ahol az ember nyugodtan tud egyedül dolgozni, mégis a közösségi tér érzetét kelti. Akár egy egész hónapra, de sok helyen fél napra, vagyis négy órára is lehet szobát bérelni.

Némelyik közösségi irodában lehetőség van más dolgozókkal is felvenni a kapcsolatot. Persze, nem úgy, hogy oda megy az ember és zaklatni kezdi a másikat munka közben, hanem egy külön helyiségben, ahol lehetőség van a kapcsolatfelvételre, tehát senkit sem kell a munkaállomásán zargatni. A közösségi iroda megadja egy átlagos iroda hangulatát, ugyanakkor itt nem kell attól tartani, hogy stresszes szituációra vagy hagyományos problémákra felmerülésére kerülne sor. Tehát számtalan előnye van a közösségi irodának, így érdemes élni a lehetőséggel és kipróbálni, milyen egy ilyen helyen dolgozni. Nagy eséllyel produktívabbá válik!