A csodálatos, éltető indiai ginzeng

Az egzotikus elnevezésű gyógynövényeket sokan kész csodaszernek tartják. Ez nem feltétlenül van így, az viszont biztos, hogy az indiai ginzeng vagy más néven ashwagandha egy olyan adaptogén gyógynövény, melynek alkalmazásával sokat lehet tenni a test egészsége érdekében.

Indiai ginzeng egy adaptogén növény, ami azt jelenti, hogy a test alkalmazkodó képességét segíti elő. Alkalmazásának megkezdését követően nem érdemes azonnal várni jótékony hatásait, mivel hosszútávon fejti ki hatását. Az ashwagandha egyik hatása, hogy csökkenti a krónikus és az akut stresszt. Hozzájárul a szervezet stresszhez való alkalmazkodásához, valamint az idegrendszert és a mellékveséket is megerősíti. Az elmét és a testet egyaránt felfrissítik. Többek közt a károsult idegsejtek növekedését is elősegíti, így az olyan időskori mentális betegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti, mint például az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. Az indiai ginzeng az immunrendszer működését is elősegíti. Nagy előnye, hogy gazdag az antioxidánsokban.

Az indiai ginzeng a stressz következtében létrejövő pulzus-, vérnyomás- és vércukorszint elváltozások rendezésében is hatásos lehet. A férfiak esetében emeli a tesztoszteron mennyiségét és növeli a spermiumok számát. Stresszcsökkentő hatásának köszönhetően az alvás minőségét is javíthatja. Ha stresszes időszakon megy keresztül, álmatlansággal küzd vagy a termékenység javítására van szükség, akkor azt javasoljuk, hogy fogyasszon indiai ginzenget. Az viszont nagyon fontos, hogy nem szabad folyamatosan szedni, hanem kizárólag kúraszerűen, legfeljebb kettő vagy három hónapig, majd egy hónap szünetet érdemes beiktatni. Ha indiai ginzenget szeretne rendelni, akkor érdemes ellátogatni a vitaminstore.hu webáruházba!