6 apró változtatás a fogyás érdekében

Ha a napi rutinodon csak egy kicsit változtatsz, már az is óriási eredményeket hozhat a túlsúly leadásában. Ha ezeket a jó szokásokat képes vagy beépíteni a mindennapjaidba, hamarabb karcsú leszel, mint hinnéd!

 [wp_ad_camp_1]

1. Reggelizz mindennap!
Kutatások támasztják alá, hogy aki mindennap eszik reggelit, hamarabb fogy. Egy finom és egészséges reggeli akár 5 perc alatt elkészíthető, ezért erre az esetre biztosan nem érvényes a “nincs időm reggelizni” kifogás.

2. Válassz kisebb tányérokat!
Tanulmányok kimutatták, hogy az optikai csalódás a fogyókúrában is működik. Ha kisebb tányérból eszünk, automatikusan kevesebb adagot pakolunk rá és ettől is jól fogunk lakni. Salátákhoz elővehetjük a nagyobb tányért is!

3. Használj nagyobb villát!
Ellentmondásnak tűnhet, de kutatások szerint a nagyobb villára kisebb falatokat teszünk és lassabban eszünk, így észrevétlenül csökkenthetjük az ételadagokat.

4. Igyál sok vizet!
A bőséges folyadék a méregtelenítés miatt a fogyókúra elengedhetetlen része. Ha étkezés előtt iszunk két nagy pohárral, garantáltan kevesebb étel fog belénk férni.

5. Tartsd szem előtt a gyümölcsöket!
Ne rejtsd el hűtőd legalsó fiókjába a frissen vásárolt banánt vagy almát! Tedd ki az asztalra egy dekoratív tálba, ahol mindig szem előtt van és nem utolsósorban étvágygerjesztő látványt nyújt, így sokkal könnyebben elcsábulsz majd!

6. Nassolj joghurtot!
Az alacsony kalóriatartalmú és probiotikus joghurtok fokozzák a zsírégetést. Cukros rágcsálnivalók vagy chips helyett ehhez nyúlj, ha nassolni szeretnél!