5 csók naponta és 3,5 év korkülönbség – a tökéletes kapcsolat mércéje?

5 csók egy nap, 3,5 év korkülönbség és havonta egy romantikus vacsora jelenthetik a garanciát a hosszútávú, boldog kapcsolatra – legalábbis a kutatók legújabb álláspontja szerint. Egy jól működő párkapcsolat kritériumai azonban nem merülnek ki ennyiben, számos más dolog is kell hozzá, hogy két ember jól működjön együtt.

[wp_ad_camp_1]

Másik fontos tényezője a harmonikus kapcsolatnak, hogy a felek elismerjék, ha hibáztak és mindketten vegyék ki részüket a házimunkából. A kutatók egy 20-as listát állítottak össze, melyben szerepel a gyengédség kifejezésre juttatása és az együtt töltött szabadidő is, mint elengedhetetlen feltételei a tartós kapcsolatnak.

A listán ugyanakkor nem szerepel a gyerek, ami meglepő lehet annak tudatában, hogy 2000 felnőtt részvételével végezték a kutatást. Naponta egyszer közölni a másikkal, hogy “szeretlek”, ugyanakkor elengedhetetlen, de fontos szerepet játszik a munkakörülmény is, a legboldogabbak a kutatás szerint azok a párok, ahol mindkét fél teljes munkaidőben dolgozik.

A párok szerint ugyanakkor a boldogságnak nem feltétele a házasság, nem igényelnek drága ajándékokat és fényűző születésnapi, évfordulós ünneplést sem. Viszont fontosnak tartják, hogy néha együtt főzzenek, időnként elutazzanak hétvégére romantikázni és megnézzenek közösen egy szerelmes filmet.

A kutatás eredményeiből azt is megtudhatjuk, hogy a tökéletes kapcsolathoz a távollét is elengedhetetlen. A legboldogabb párok évente átlagosan két hétvégére válnak el egymástól, utána az egymásra találás még édesebb.