Zsuffa Ákos – Kalandpark és szállóda Pogányban

Pécs közelében, Pogányban egy természetbarát kalandparkot és egy négycsillagos szállodát adtak át nemrégiben. A zöldmezős beruházást több mint 800 millió forinton hajtották végre 23 hektáros területen.

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákos tulajdonos mesél erről a kalandparkról a magyarepitok.hu weboldalra kattintva, ahol több részletet tudhat meg a projektről. Zsuffa Ákos beszámolt az MTI-nek a baranyai Zsályaliget Hotel és Kalandpark projektjéről, amely húsz embert foglalkoztat. A hétszáz négyzetméteres, nyolc szobás, teljesen jól megközelíthető szálloda konferenciatermet és gyógyfürdőt kínál negyven ember számára. A honlapja szerint a szállodát zöld koncepció szerint építették: a létesítményeket geotermikus energiával fűtik, a melegvízellátást napkollektorok biztosítják, a villamos energiát pedig a napelemek biztosítják. Légkondicionálás helyett nyáron az épületet esővízzel hűtik, a világítást LED lámpák biztosítják. A szállodához tartozó vidámparkban több mint 30 látnivalót hoztunk létre körülbelül hét hektáron, elsősorban gyermekek számára.

Ezek közé tartozik egy vagány quad pálya, egy interaktív oktatási nyomvonal, amely látnivalókkal és vadon élő állatokkal rendelkezik a környéken, trambulinpark, sok háziállatot tartalmazó mezőgazdasági farm, nomád állatkert és nád labirintus is várja az érdeklődőket. Zsuffa Ákos rámutatott, hogy a kalandparkhoz tartozik még egy 300 négyzetméteres recepciós épület, okos funkcióval, amely magában foglalja a napkollektorokat. A 800 millió forintos beruházást mintegy 500 millió uniós támogatással teljesítették.  A jövőben Zsuffa Ákos társasága a szállás bővítését, éttermek nyitását, szabadtéri színpad létrehozását tervezi. Bővebben erről a magyarepitok.hu weboldalon bővebb leírást olvashat.