Patron rendelés – különböző fajták széles választékban

Jelenleg a piacon számos különböző patron található. Általában a nevük sejtetik, hogy milyen típussal van dolgunk, azonban jobb részletesebben tájékozódni.

[wp_ad_camp_1]

Patron rendelés során jó, ha tudjuk mit raktunk be a kosarunkba. Előszőr is gyakran találkozhatunk eredeti patronokkal vagyis OEM termékekkel, mely az angol Original Equipment Manufacturers név rövidítése. Ezek a termékek a nyomtató, fax vagy multifunkciós készülék gyártója által készített kellékanyag. A legtöbb esetben kifogástalan minőségről beszélhetünk, azonban negatívumként tudjuk felhozni, hogy meglehetősen drágák, így aki nagy mennyiségben nyomtat, annak komoly összegekbe kerülhet a beszerzése. Utángyártott patronokról akkor beszélhetünk, ha a termék nem a nyomtató gyártója által készül el, azonban a készülékhez használható. Csomagolásukban eltérnek az eredetitől. Alapvetően nagyon népszerűek, mivel közel hasonló minőséget tudnak biztosítani, mint az eredeti patronok, azonban pozitívum, hogy sokszor azok árának töredékéért hozzájuk lehet jutni.

Beszélhetünk még felújított patronokról, melyek alatt a visszagyűjtött eredeti kellékanyagok felhasználásával készült patronokat értjük. Főleg távol – keleti gyárak foglalkoznak ezzel és elő-, valamint utótesztelik a termékeket, így ezek is alacsony árfekvésűek. Ezek esetében nagyobb hibaszázalékra kell számítani, mint az utángyártott termékeknél. Van még egy definíció nélküli kategória, még pedig a for use, ami magyarul annyit tesz használható. A for use után teszik általában a nyomtató nevét, amiben használhatók.  Nincs vele semmi gond, ez csak egy általános megfogalmazás. Egy biztosan tudható róla, még pedig, hogy ezek nem eredeti a patronok.