Pajzsmirigy betegségek és fajtáik

A pajzsmirigy betegségei, vagyis az alul- vagy túlműködés azt jelenti, hogy bizonyos hormonokból túl sok vagy túl kevés termelődik. Mivel a pajzsmirigy hormonok több testi működésre hatnak, változatos tüneteik vannak, amelyekkel orvoshoz kell fordulni, hogy minél hamarabb fényt derítsenek a problémára. A Belvárosi Orvos Centrumban Dr. Szunyogh Magdolna endroklinológus rendel, és várja pácienseit Budapesten.

[wp_ad_camp_1]

A makacs pajzsmirigy betegségek tehát két félék lehetnek. Az túlműködés járhat fogyással, erős szívdobogással, kézremegéssel, előredülledő, csillogó szemekkel, valamint fokozott szexuális aktivitással. Ennek szöges ellentéte a pajzsmirigy alulműködése, ami azt jelenti, hogy a beteg folyton álmos, tompult, növekszik a testsúlya és romlik a szexuális teljesítménye. Ha megnövekszik a pajzsmirigy, az okozhat légzési és nyelési nehézségeket, zavarokat, tehát olyan dolgokat, amelyek akadályozzák mindennapi tevékenységeinket. Ennek ellenére kevesen fordulnak orvoshoz a tünetekkel, pedig ha idejében diagnosztizálják a betegséget, akár gyógyszeres kezeléssel teljes mértékben kikezelhető.

Endokrinológiai rendelőnk biztosítja a legkorszerűbb műszereket és laboratóriumi hátteret, így pontosan meg lehet állapítani a betegséget, és a kezelési módot is. A pajzsmirigygyulladás is egy hormon alapú betegség, amely főleg kismamákat érint, hiszen ilyenkor csökken az immunrendszer ellenálló képessége, viszont ez a szülés után minden esetben helyreáll. Amennyiben többet szeretne megtudni a pajzsmirigy betegségekről, érdemes lehet rákattintani weboldalunkra, a belvarosiorvosicentrum.hu-ra, ahol időpontkérésre is lehetőség van. Kérdések felmerülése esetén forduljon hozzánk bizalommal az info@boc.hu e-mail címen.