Olaj a lefolyóban – Miért nem jó ötlet?

A letöbb háztartásban gyakran főznek olajjal, azonban elhasználása után már problémákkal járhat, hogy mégis hova helyezzük. A legegyszerűbb módszernek ilyenkor a lefolyó ígérkezik, azonban ezt jobb kétszer meggondolni.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyóba kerülő olajról többet olvashat a linkre kattintva. A lefolyó egy olyan bűvös hely, amely sokszor és hosszú ideig elnyeli a beleöntött dolgokat, ám sosem lehet tudni, hogy mikor jön el az a pont, amikor eldugul. A dugulás sosem jön jókor és nem lehetünk kellőképp felkészülve rá. A dugulás megakadályoz bennünket a mindennapi teendőinkben, valamint különféle kórokozók elszaporodásával is együtt járhat, aminek egyik következménye az orrfacsaró bűz. Mindezek elkerülése érdekében érdemes szem előtt tartanunk pár dolgot. A konyhai lefolyó számít az egyik legmocskosabb helynek az egész lakáson belül, így erre érdemes kicsit nagyobb figyelmet fordítani. Amennyiben azt szeretnénk hosszú időn át probléma nélkül tudjuk használni, akkor mindenképp akadályozzuk meg, hogy a különféle ételmaradékok és az olaj a lefolyóban kössenek ki.

Vannak olyan dolgok melyeket előszeretettel öntünk a lefolyóba, azonban ennek idővel meg is van a böjtje. Ilyen lehet a tojáshéj, kávézacc és a különféle olajok, zsírok. Ezek azért igazán veszélyesek, mert hosszú idő elteltével sem tudnak megfelelőképp feloldódni, és idővel teljesen elzárják a lefolyót. A legjobb, amit tehetünk, hogy az ilyen típusú hulladékokat külön gyűjtjük, majd az erre kijelölt hulladéktárolóba dobjuk. Tudni kell ugyanis, hogy még az erős vegyszerek is nehezen távolítják el, arról nem beszélve, ha túl gyakran alkalmazzuk őket, akkor vagy azok is további lerakódást idézhetnek elő, amivel tovább rontjuk a problémát. Ezért célszerűbb, ha előre gondolkodni.