Mit kell tudni a szikkasztó építéséről?

A szikkasztónak köszönhetően nem okoz többet gondot a tetőről érkező esővíz, vagy a garázslejárón összegyűlt víz. Érdemes megjegyezni, hogy a szikkasztót megépítheti kavics vagy szikkasztó elemek segítségével. Mindkettő kiváló választás, azonban, ha bizonyos szempontokat figyelembe vesz, akkor ráfog jönni, hogy az ön számára melyik a megfelelő.

[wp_ad_camp_1]

Szikkasztó építés szakmai gyakorlat nélkül elvégezhető, csupán némi információ gyűjtésre van szükség. A szikkasztó építése során alaposan át kell gondolni, hogy melyik a legmegfelelőbb hely a rendszer kialakításához. Tudni kell, hogy a szakemberek szerint nem ajánlott a szikkasztót a pincéhez, fák gyökeréhez közel elhelyezni, és a munkagödör alja, valamint a legfelső talaj víz között egy méter távolság kell legyen. Az építés során geotextíliára nagy szükség lesz, mivel a gödör belsejét, valamint a földdel való befedés előtt a felületet is be kell borítani az anyaggal. Minden esetben a beömlő és a levegőztető csöveket a kavics, vagy a szikkasztó elemek elhelyezését követően kell bekötni. Ha a szikkasztó felett járművek fognak közlekedni, akkor 40-80 cm földréteggel kell befedni a gödröt.

Ha szeretne még többet megtudni a szikkasztóról, akkor nincs más dolga, mint ellátogatni a www.szikkaszto.hu weboldalra. Az oldal népszerűsége annak köszönhető, hogy kizárólag ezen a helyen található meg a szikkasztó kalkulátor, mely a méretezés során hasznos lehet. Természetesen a kalkulátort bárki teljesen ingyen használhatja, regisztráció nélkül. Ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, akkor mihamarabb vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a (30)649-4312 telefonszámon, vagy info@esoviztechnika.hu e-mail címen keresztül, és ők örömmel segítenek önnek.