Minőségi fűkasza és egyéb kerti szerszámok

Valamikor a gyepek zöld vidéki legelők voltak, amelyeket a juhok és az őket legeltető emberek gondoztak. Ma az erőteljes traktorok, robotok és még a légpárnás járművek is szépen és rendben tartják őket, de a legtöbbjükben egy közös vonás van – egy motorral hajtott forgó penge, vagyis a fűkasza.

[wp_ad_camp_1]

Fűkasza rendelhető a fuxtec.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és megtalálhatja jobbnál jobb berendezéseinket fűnyíráshoz illetve kaszáláshoz. A 20. század közepe előtt a fűnyírók többnyire orsónyírók voltak, hengeres pengével, és minden erejét a toló személytől kapta. Edwin Bunning brit mérnök találta ki az elsőt 1830-ban, és az első belső égésű motorral hajtott fűnyíró 1902-ben vált elérhetővé. Elektromos változata 1926-ban vált elérhetővé. De a második világháború után új típusú fűkasza jött létre. Amint a kismotorok egyre erősebbé váltak, egyre népszerűbb lett egy új típusú fűkasza, amely nagyobb és hosszabb fűszálakat képes levágni. Ahelyett, hogy a füvet vágná, mint az olló, úgy vágja, mint a papírt ahogy az orsó kasza teszi, a forgó kasza egy vízszintes pengét forgat körbe olyan gyorsan, hogy el tudja vágni a füvet.

A penge egy fedélzetnek nevezett burkolatban ül, amely megakadályozza, hogy a fű és más tárgyak ütközéskor minden irányba repüljenek. Jellemzően a fedélzet négy keréken közlekedik, tetején motor ül, és egy táska van hozzáerősítve a levágott fű összegyűjtésére. A rotációs kasza alapváltozatához egy kormány van rögzítve, amely mögött a kezelő áll, és nyomja, hogy előrelépjen. Az önjáró változatok olyan sebességváltóval rendelkeznek, amely a kerekeket a motor erejével forgatja. Természetesen nem mindenki akar sétálni a fűkasza mögött és egyesek pázsitjai elég nagyok ahhoz, hogy nagyobb teljesítményű és nagyobb vágási területekre legyen szükségük. Amennyiben minőségi fűkaszát keres kattintson a fuxtec.hu-ra.