Mikor van szükség statikus munkájára?

Bármilyen építkezésről is legyen szó, a statikus munkája elengedhetetlen, ugyanis az épületnek stabilnak kell lennie mindenáron, hiszen enélkül életveszélyes lenne az épületben tartózkodni. Éppen ezért a statikus munkája igen csak felelősségteljes.

[wp_ad_camp_1]

Statikus – Sokan úgy vélik, hogy a statikus munkájára leginkább egy ház építésénél van szükség, azonban ez egyáltalán nem igaz. Bár kétségtelen, hogy egy ház építése során hatalmas felelősség van a statikus vállán, ugyanakkor egyéb esetekben is nagy segítséget jelent, ha kikéri a statikus véleményét. Ilyen például a ház vásárlás. A statikus megvizsgálja a kinézett ház stabilitását és hivatalos szakvéleményt készít róla. Ha valamilyen váratlan külső hatás következtében az ingatlan károsodik, például repedések jelennek meg a falakon, akkor is a statikus mondja ki, hogy milyen helyreállítási munkálatokra lesz szükség, valamint azt is ő állapítja meg, hogy egyáltalán lakható-e az épület. A váratlan külső hatások közt említhetjük a földrengést, árvizet, földcsuszamlást, ugyanakkor, ha emberi hiba következtében történik katasztrófa, például gázrobbanás, akkor is a statikus vizsgálja meg a lakást.

Gyakran komoly változásokra kerül sor egy már meglévő ház esetében, például egy új emeletet húznak fel, nyílászárót helyeznek be vagy egy falat kivesznek a helyéről. Ilyen esetekben nagyon fontos a statikus munkája, hiszen ő meg tudja mondani, hogy az átépítések milyen hatással lesznek a ház tömegére, egyensúlyára, teherbíró képességére. A statikus munkája hatalmas segítséget jelent. Ha nagy szaktudással rendelkező szakemberre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a kreabim.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál, valamint bővebb információkhoz juthat!