Mikor kell probiotikumot fogyasztani?

A probiotikumoknak köszönhetően fenntartható a bélflóra egészsége. Bizonyos esetekben azonban felborulhat ez a kényes egyensúly és emiatt probiotikum fogyasztásra lehet szükség. Ezt be lehet vinni élelmiszerek és probiotikum készítmények formájában is.

[wp_ad_camp_1]

Probiotikum nagyon hasznos a szervezet számára. Alapvetően a probiotikumok olyan természetes, élő mikroorganizmusok, melyek megőrzik és szükség esetén helyre állítják a bélflóra egészségét. Gyakorlatilag nélkülözhetetlenek a probiotikumok a szervezet számára. Ezek a jótékony mikroorganizmusok születésünktől fogva jelen vannak a bélflórában. A bélflóra kényes egyensúlya viszont felborulhat, melynek számos oka lehet. Leggyakrabban helytelen táplálkozás, antibiotikum kúrák, illetve környezeti ártalmak állhatnak a háttérben. Az antibiotikum kúra során nem csak a bélflórában lévő kórokozók, hanem a jótékony probiotikumok is elpusztulnak. Éppen ezért fontos a probiotikumok pótlása, hogy a bélflóra újra helyreállhasson. A legjobb, ha már az antibiotikum kúra során gondoskodik a jótékony probiotikumok visszatelepítéséről. További az antibiotikum kúra után egy hétig is célszerű folytatni a probiotikum pótlást.

A probiotikumok igazán hasznosak, hiszen a nehezebb időszakokat is könnyen át lehet vészelni általuk. A tudományos kutatások rávilágítottak, hogy a probiotikum pótlás nem csak az immunrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá, hanem ezáltal a felső légúti megbetegedések is megelőzhetők. Sőt, a szövődményes megbetegedések gyorsabb és enyhébb lefolyásúak. Éppen ezért célszerű rendszeresen probiotikumban gazdag ételeket fogyasztani! Bővebb információkért és táplálékkiegészítő probiotikumokért látogasson el a gyogyline.hu webáruházba és tájékozódjon!