Mik a stand by szerződés előnyei?

Sokak számára ismertek a hajós állások, amikor egy szakács, pincér, fodrász vagy fotós szerződés keretén belül több hónapon keresztül egy folyami vagy óceánjáró hajón dolgozik. Ma már úgy is pénzt kereshetsz ezzel a munkával, hogy egyszerűen otthon ülsz. Egyesek szerint nagyon megerőltető a hajós munka, mások élvezik, hogy csodás helyekre juthatnak el, a fizetésük mellett biztosítva van a szállásuk, a rezsijük és az étkezésük, így rengeteg pénzt meg tudnak spórolni néhány hónap alatt, sőt megtörténhet, hogy otthon ülve is pénzt keresnek.

[wp_ad_camp_1]

A stand by szerződés előnyei még jobb feltételeket biztosítanak a hajón dolgozó, vagy a hajón dolgozni kívánó személyek részére. Azok élhetnek a stand by szerződés előnyeivel, akik akár hajón, akár szárazföldön szerzett megfelelő szakmai múlttal rendelkeznek, beszélnek angolul és/vagy németül és jelentkeznek hajós állásra. Akik megfelelnek a követelményeknek, azok részére a munkaadó egy úgynevezett stand by szerződést ad.

Ezzel a szerződéssel az alkalmazott akkor is megkapja az alapfizetését, amikor a hajón dolgozik, és akkor is, amikor pillanatnyilag nincs betölthető pozíció a számára, ezért otthon tartózkodik, azaz nem dolgozik. Mivel a cég számít a munkájára, ezért a megfelelő megüresedett pozícióig alapfizetést folyósít a számára, ami 820-1360 euro közötti összeget tesz ki pozíciótól függően. Ez azt jelenti, hogy miközben otthon ülve várod, hogy betölthesd a pozíciódat, addig a havi alapfizetésed 100%-át megkapod.

Ahhoz, hogy élvezni tudd a stand by szerződés előnyeit cukrász, pék, fodrász vagy sous chef végzettséggel kell rendelkezned, beszélned kell angolul és/vagy németül, továbbá rendelkezned kell a megfelelő szakmai tapasztalattal. Mindezek mellett elengedhetetlen a teherbíró képesség, a jó kiállás, a kitartó kemény munkavégzés képessége és a profi hozzáállás.